Connect with us

Hirdetés

technokrata

DC++: a korlátlan letöltés királya

Laptop

DC++: a korlátlan letöltés királya

A Direct Connect pehelykönnyedséggel sepri félre a Kazaa féle peer to peer file-cserélőket – az általa elérhető adatmennyiség jellemzően tíz terabyte-okban mérhető…

A Direct Connect elve gyakorlatilag a nevében rejlik: egy központon, úgynevezett HUB-on keresztül zajlik a számítógépek közti információcsere – ennek révén lehet például beszélgetni is a chatablakban. Amennyiben azonban a felhasználó talált olyan adatot, melyre szüksége van, akkor direkt kapcsolatot hoz létre közte és a másik számítógép között – ekkor már HUB-tól függetlenül zajlik az adatátvitel. A népszerűségére pedig jellemző, hogy az egyik legkedveltebb magyar HUB, a Mátrix jelenleg kapacitásproblémákkal küzd, annyian szeretnék használni (a megosztott adatmennyiség pedig nem ritkán 20 TB – terabyte! – fölött van).

Mitől más az új változat? Először is egy nagyon fontos dolog: ha már használtuk a program egy korábbi verzióját, megkezdett letöltéseinket még feltétlenül azzal fejezzük be, mert az 0.22-es DC++ esetleg nem lesz képes folytatni. Ezenkívül jelentősen meg is nőtt a mérete, a régebbi, 0.211-es változat 334 KB-os hossza 1,74 MB-ra duzzadt – köszönhetően a telepítő megjelenésének. Természetesen telepítő nélkül is le lehet tölteni a programot, ekkor egy ZIP állományt kap a felhasználó.

Ezen kívül jó pár korábbi hibáját kijavították a szoftvernek – az új változat megjelenését főként az apróbb bugok eltüntetése indokolta. Ezen kívül még testreszabhatóbb lett, mint az előző verziókban.

Megjegyzés: a HUB-okon teljesen szabad a chatelés és a nézelődés, minden egyéb, szerzői jogokba ütköző cselekedet illegálisnak számít!



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés