Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új VIA chipsetek megjelenési időpontjai

Laptop

Új VIA chipsetek megjelenési időpontjai

A közeljövőben több chipkészlet is megjelenik a VIA-tól, mind P4, mind pedig AMD processzorokhoz.

A Computexen a VIA bemutatta megjelenés előtt álló, vagy még fejlesztési stádiumban lévő lapkakészleteit. Továbbá a megjelenési időpontokat is nyilvánosságra hozta.

A nyár folyamán jelenik meg a VIA P4X400. Ez a chipset már támogatni fogja a DDR400-as memóriamodulokat, valamint az AGP 8x-et. A P4X333-hoz nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkező chipset a P4 processzrorok legújabb típusait is támogatja.

A P4X600 chipset tervezett megjelenése ez év nyárra esett, azonban a legfrissebb információk szerint csak szeptemberben várható a megjelenése. Ebben a lapkakészletben két csatornás memóriainterfész található, mely PC2100 és PC2700 DDR memóriákat támogat. 400 MHz-es és 533 MHz-es rendszerbuszon üzemelő Pentium 4 processzorok fogadására alkalmas.

A már mintapéldányok formájában létező, megjelenésre kész KT400-as chipkészlet egy darabig még várat magára. Ugyanis a DDR400 támogatás JEDEC szabványokhoz van kötve. Ezek elbírálása jó ideig eltarthat. Ez a lapkakészlet az AMD összes Socket A foglalatba illeszkedő processzorát támogatja.

A DDR II támogatást tartalmazó P4X800 chipkészlet csak valamikor 2003-ban jelenik majd meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés