Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltörhetetlen Linux az Oracle-től

Laptop

Feltörhetetlen Linux az Oracle-től

Az Oracle kezdeményezése a Linux nagyvállalati felhasználását célozza.

Az Oracle kibővítette a Linux támogatását az Oracle9i termékcsaládban, ami az Oracle9i adatbázis-kezelő és alkalmazás-kiszolgáló, illetve az Oracle9i Developer Suite fejlesztőkészlet 2-es verziójának linuxos megjelenését jelenti. Az IDC előrejelzései szerint – amennyiben a Linuxot megfelelően fejlesztik és támogatják – a linuxos relációs adatbázis-kezelők értékesítése 2006-ra megelőzi a UNIX-os relációs adatbázis-kezelőket, elérve az 5,9 milliárd USA-dollárt.

Az IDC szerint az elkövetkező években a Linux a vállalati adatbázisok kulcsfontosságú platformjává növi ki magát. Az IDC a nemrégiben kiadott, „Előrejelzés és piacelemzés a relációs és objektum–relációs adatbázis-kezelő szoftverekről, 2002–2006” (Worldwide Relational and Object-Relational Database Management Systems Software Forecast and Analysis, 2002-2006) című jelentésében mutat rá a Linux várható térhódítására.

Az Oracle az első olyan szoftverszállító, amely kereskedelmi forgalomban elérhető relációs adatbázis-kezelővel, alkalmazás-kiszolgálóval és teljes fejlesztőkészlettel támogatja a linuxos fejlesztéseket. A cég élére állt annak a folyamatnak, amelynek célja a Linux nagyvállalati körben való elterjesztése. Az Oracle-t számos független Linux-felmérésben a legkedveltebb szoftverszállítóként jelölték meg, a vállalat továbbá már számos Linux-díjat nyert el. Nemrégiben a Linux Journal az Oracle9i adatbázis-kezelőt ismerte el a legjobb Linuxos adatbázis-kezelőnek, az Evans Data amerikai piackutató pedig a Linuxos fejlesztők körében végzett felmérése alapján megállapította, hogy az Oracle9i alkalmazás-kiszolgáló a Linuxos fejlesztéseknél a legkedveltebb és legnagyobb példányszámban telepített alkalmazás-kiszolgáló.

Az Oracle9i adatbázis-kezelő mindmáig igen nagy keresettségnek örvend a Linux-közösségben, tavaly közel 370 ezer letöltést regisztráltak az Oracle-fejlesztők közössége (OTN) webhelyén. Az Oracle9i alkalmazás-kiszolgáló és az Oracle9i Developer Suite keresettsége szintén jelentős mértékben emelkedett tavaly, több mint 200 ezer nyilvántartott letöltéssel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés