Connect with us

Hirdetés

technokrata

ZoneAlarm 3.1.263 – ingyenes tűzfalprogram otthonra

Laptop

ZoneAlarm 3.1.263 – ingyenes tűzfalprogram otthonra

A ZoneAlarm neve bizonyára mindenkinek ismerős, aki egy kicsit jártas a biztonságtechnikában. Megjelent a tűzfalszoftver otthoni felhasználásra ingyenes verziója.

Számítógépeinket nemcsak a vírusoktól kell megvédeni, hanem az illetéktelen behatolók ellen is fel kell lépni. Az egyik legjobb megoldás erre egy tűzfal telepítése. Mivel az olyan hardvereszközök (például routerek), amelyek rendelkeznek ilyennel, meglehetősen drágák, ezért a tisztán szoftveres megoldások terjedtek el igazán (legalábbis ami az otthoni felhasználást illeti).

Se szeri, se száma az ilyen lehetőséget nyújtó programoknak, a ZoneAlarm azonban kiemelkedik a többi közül. Elsősorban könnyű kezelhetősége és ugyanakkor jó konfigurálhatósága miatt terjedt el a felhasználók között. Ugyan a Windows XP már rendelkezik beépített tűzfallal, mégis van létjogosultsága az egyre újabb verzióknak.

A napokban megjelent 3.1.263-as béta verzió ráadásul ingyenesen felhasználható (magáncélú alkalmazás esetén). Az egyben tűzfalat, alkalmazás-szabályozó részt, Internet Lockot tartalmazó termék használatát a dinamikusan változtatható biztonsági szintek és zónák teszik könnyűvé. Az egybeépítettségnek köszönhetően nagyon hatásos védelmet biztosít.

Az új felhasználói felületet most az is kipróbálhatja, akinek eddig nem állt módjában megvásárolni a szoftvert. Megújult a ZoneAlarm helprendszere is, és számos apróbb változtatás is helyet kapott a programban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés