Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vezérlési funkciók csúcstalálkozója a VTUX szigeten

festo vtux szelepsziget

Ipar

A vezérlési funkciók csúcstalálkozója a VTUX szigeten

VTUX: Az új szelepterminál egyesíti három klasszikus szelepsziget előnyeit (fotó: Festo)

A vezérlési funkciók csúcstalálkozója a VTUX szigeten

A Festo új szelepterminálja, a VTUX egyesíti három klasszikus szelepsziget-család előnyeit.

A Festo most még egyszerűbbé teszi a felhasználók dolgát: a klasszikus CPV, MPA-L/S és VTUG szelepszigetek funkciói mostantól a szabadon konfigurálható VTUX szelepterminálban egyesülnek. Emellett az AP-I és AP-A kommunikációs rendszer ideális platformot teremt a digitalizált gyártáshoz. Ez rugalmasságot és nyitottságot jelent, hűen a “Nyitott architektúra” mottóhoz.

A három klasszikus, a CPV, az MPA-L/S és a VTUG utódja, a VTUX nagy átáramlásával és szinte korlátlan modularitásával nyűgöz le. Ez a szelepterminál szinte bármilyen gépkoncepcióhoz illeszkedik, legyen az központosított vagy decentralizált. A szelepterminál moduljai tetszőlegesen elrendezhetők, kompaktak és könnyűek, ezáltal időt, helyet és súlyt takarítanak meg a gépben.

Nyitottság az AP kommunikációs technológiával

Az AP kommunikációs technológiával a kapcsolatok felépítése szinte gyerekjáték, még nagy távolságokon keresztül is. Ez a kommunikációs technológia megteremti a biztonságos kialakítás, a prediktív karbantartás és a felhővel való adatcsere előfeltételeit a dolgok ipari internetén (IIOT) belül. Az IP65/67 védettségű CPX-AP-A távoli I/O rendszer valós idejű kommunikációt tesz lehetővé Ethernet-alapú terepi buszon és belső AP-kommunikáción keresztül. A be- és kimeneti jelek – legyenek azok digitálisak vagy analógok – közvetlenül csatlakoztathatók bármilyen alkalmazáshoz (M8, M12 csatlakozó). A rendszer a tápfeszültségellátás és -továbbítás széles választékát kínálja, valamint interfészt biztosít a programozáshoz.

A pneumatikus csatlakozók igény szerint, a csövek átmérőjének megfelelően választhatók. Így optimális egyensúly érhető el a helytakarékosság és a megfelelő átáramlás között. Tetszőleges számú nyomászónát is ki lehet alakítani. A VTUX könnyű felépítése lehetővé teszi, hogy front-end egységen, portálon vagy robotkaron is használható legyen, és energiahatékonyan, rövid pneumatikus csövekkel csatlakozzon a pneumatikus hajtóművekhez.

www.festo.hu


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! A cikkben partnerünk volt a muszakimagazin.hu. Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés