Connect with us

technokrata

A Matáv nem pályázik a BTC-re

Laptop

A Matáv nem pályázik a BTC-re

A Matáv nem vesz részt a bolgár telefontársaság (BTC) privatizációjára kiírt tenderen. A Matáv az elmúlt hónapban alapos, mindenre kiterjedő üzleti és kockázati elemzésnek vetette alá a társaságot, illetve a bolgár távközlési piacot.

[Sajtóközlemény] A bolgár telefontársaság privatizációjára 2002. április 4-én írt ki tendert a bolgár kormány. A Matáv érdeklődését felkeltette az ajánlat, ezért megvásárolta a tenderanyagot és szakértői május 13. és 17. között elvégezték a cég átvilágítását. A rendelkezésre bocsátott adatok értékelése során a Matáv vizsgálta a BTC eredményeit, fejlettségét, a további beruházások szükségességének mértékét, valamint a piaci környezetet.

Az értékelés rámutatott, hogy a BTC versenyképességének megerősítése, valamint a gazdaságos üzletmenet biztosítása a vezetékes szolgáltatások területén igen komoly szervezeti-működési átalakítást, technológiai fejlesztést, a vételáron felül további jelentős beruházást követel meg. A BTC megvásárlásához kapcsolható 3. GSM licence lehetősége pedig csak korlátozott előnyöket jelent.

További problémákat vet fel, hogy a vállalat privatizációjának időpontja várhatóan egybeesik a bolgár távközlési piac liberalizációjának kezdetével (2003. január 1.), így a szervezeti átalakítást, az üzleti tervek módosítását, az infrastrukturális korszerűsítést olyan környezetben kellene végrehajtani, ahol sem a piaci, sem a szabályozói feltételek nem kiforrottak még.

Mindezeket figyelembe véve a Matáv vezetése úgy döntött, hogy a pályázat első fordulójának június 10-i határidejére nem nyújt be ajánlatot a Privatizációs Ügynökséghez.

A bolgár távközlési piacon egyelőre nincs másik – a Matáv számára kedvező – akvizíciós ajánlat, de a Matáv a jövőben tovább vizsgálja a regionális terjeszkedési lehetőségeket.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp