Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hova lett az RV250?

Laptop

Hova lett az RV250?

A megjelenési időpontok sokaságában, és az egyre másra feltűnő újdonságok között valahogy elveszni látszik az ATI egyik ígéretesnek tűnő újdonsága.

Ez év eleje óta igen sok információ, és egyre eltolódó megjelenési dátumok láttak napvilágot az ATI eme újdonságával kapcsolatban, azonban megjelennie nem sikerült.

Még az év elején megtartott CeBIT-en került bejelentésre néhány új GPU az ATI kínálatában. Azonban az akkor nyilvánosságra hozott várható megjelenési dátum idején az ATI sokkal inkább a szintén nagy újdonságoknak számító alaplapi chipseteire koncentrált. Az RV250 ezért kissé háttérbe szorult. Valamivel később felreppent a hír, hogy április folyamán talán sor kerül majd az RV250 chipekkel felszerelt kártyák bemutatkozására. Azonban immár lassan a májusnak is vége és sehol egyetlen olyan Radeon, amelyen ez a chip üzemelne.

Két elfogadható magyarázat lehetséges erre a kissé érdekes, és immár lassan túlságosan is hosszúra nyúló várakozásra. Bár ezek a magyarázatok egyike sem az ATI-tól származik, azonban erősen marketing orientált világunkban mindkettő valószínű oka lehet a rejtélyes eltűnésnek. Az egyik, hogy az ATI majd csak az R300-zal egy időben kívánja bemutatni az RV250-et, mint annak úgymond MX változatát. A másik, hogy amíg a Radeon 7500-as típusok eladásai jók, addig az ATI tovább pihenteti az RV250-et.

Bármi legyen is az ok, az már szinte bizonyos, hogy mire megérkezik, addigra már csak egy lesz a sok közül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés