Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még gyorsabb memória: alternatív megoldások

Laptop

Még gyorsabb memória: alternatív megoldások

Nincs elég memória a gépben? Bővíteni kellene, de milyen típusra? A már most is széles választék tovább gazdagodott, ám az új technológia olcsóbb memóriát ígér.

A Kentron, társulva több, a memóriaiparban jelentős szerepet vállaló céggel (ST Microelectronics, Integrated Circuit Solutions, Actel) létrehozza és még az idén bemutatja a stabilan működő quad band memóriát. A QBM rövidítésű memóriatípus többi társához képest jóval nagyobb gyorsaságát többek között a FET (térvezérlésű tranzisztor) kapcsolások optimalizálásával érte el.

A DDR-rel való kompatibilitás érdekében a hozzá szükséges csatlakozóaljzat a szokásos 184 csatlakozóból áll. A modul támogatja az ECC-t; mind feszültség, mind parancsok, mind időzítés tekintetében igazodik a DDR felülethez, ezzel is csökkentve az új technikával szükségszerűen velejáró többletköltség igényét.

4,2 GB/sec-es átviteli sebességre képes a memória, ezzel közel elérve a nemrég bejelentett 1200 MHz-en üzemelő Rambus teljesítményét (4,8 GB/sec). Ráadásul ezt úgy valósítja meg, hogy a DDR 266-ot megduplázva 533 MHz-en fut (azaz az alap 133 MHz-es sebességet elméletileg megnégyszerezi).

A QBM modulok ugyan először DDR SDRAM memóriával kerülnek forgalomba, azonban egyéb típusok (SSRAM, RMLDRAM, FCRAM) is használhatók a technológiával.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés