Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pandora Plus: a GameCube után itt a kocka-PC is!

Laptop

Pandora Plus: a GameCube után itt a kocka-PC is!

A japán Soldam cég olyan újfajta PC-t dobott piacra, amely leginkább a Nintendo legújabb konzolgépére, a GameCube-ra hasonlít, azaz kisméretű és kocka alakú.

A Pandora Plus fantázianevű számítógép súlya mindössze 3,2 kilogramm, hosszúsága, szélessége és magassága pedig egyaránt 225 milliméter. A kocka alakú ház elején két 5,25 colos és két 3,5 colos (egy belső és egy külső) bővítőhely kapott helyet, de két USB, egy IEEE 1394 port, mikrofon-, és hangszórócsatlakozó is megtalálható az előlapon (érdekesség, hogy a Power és a HDD LED-ek kék színűek).

A hátoldalon két darab PS/2 portot (billentyű, egér), egy soros és egy párhuzamos portot, további két darab USB és egy IEEE1394 portot, egy Ethernet csatlakozót, audió kimenetet (sztereó mini jack) és VGA videó, egy kompozit és egy S-Video kimenetet, valamint egy game portot találunk.

A ház belsejében egy VIA PL133 lapkakészlettel felszerelt Shuttle FV24 (3.1-es verzió, támogatja Tualatin magos chipeket is) alaplap található, amely Socket 370-es processzorok (Intel Pentium III, Celeron, VIA C3) fogadására képes, valamint egy integrált S3 ProSavage (AGP 4x) grafikus processzor, szintén integrált hangkártya, és egy LAN kártya is van rajta. A gép PC100 és PC133-as SDRAM memóriamodulokat képes fogadni, összesen maximum 1 GB-ig, valamint egy darab PCI bővítőhely is a tulajdonos rendelkezésére áll.

A Pandora Plus 44800 japán jenes összegért vásárolható meg a japán gyártó weblapján, opcionálisan tudják szállítani merevlemezzel, floppy meghajtóval, illetve DVD-ROM-mal és CD-újraíróval is. Ez a minigép elsősorban otthoni média centernek való használatra alkalmas, hiszen DVD-k, valamint CD és MP3 zenék lejátszásra minden további nélkül alkalmas.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés