Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megvadult robotkutya

Laptop

Megvadult robotkutya

Vadabb és agresszívabb lett Aibo, a Sony robotkutyája.

A tegnapi napon debütált a Sony legújabb robotkutyája, amelyet szándékosan vadabbra terveztek, mint a szeptemberben bemutatott virtuális ölebnek szánt Latte és Macaron nevű változatokat.

Stuart Wallrock, a Sony szórakoztató részlegének marketing igazgatója elmondta, az új ERS-220-as az előző Aibo modelleknél vagányabb, ”machóbb” fajta.

Mint látszik, az új változat dögösebb kinézettel bír, mint elődjei, ennek megfelelően a tinédzser fiúkat, illetve a 25-45 éves technológia-mániákus férfiakat akarják meghódítani vele. A legújabb robotkutya ára borsos: 1500 dollárba fog kerülni, és Hálaadás napja tájékán fog megjelenni az amerikai, illetve a japán boltok polcain.

Az ERS-220-as egyébként a filmbeli terminátoréhoz hasonló, vörösen világító szemekkel rendelkezik, és ha izgatott, hangosan morog. Wallrock elmondása szerint bár a robot kissé agresszívabb a többi modellnél, azért mégiscsak egy szerethető virtuális jószág. Egyébként az ERS-220-as alapjai köré a közeljövőben számtalan egyéb kinézetű, másfajta fejjel, füllel stb. rendelkező, akár nem is kifejezetten kutyát utánzó robotot építenek majd.

Egy külön megvásárolható 90 dolláros új szoftver segítségével az Aibo 200-asnak 75-féle hangutasítást lehet megtanítani (a korábbi változat csak 50-et volt képes megjegyezni). A kutyus vezetéknélküli adatátviteli támogatással is bír, ennek segítségével egy PC-ről tulajdonosa körülbelül 90 méteres távolságig távirányíthatja. Természetesen e robot fejében is megtalálható egy digitális kamera, amellyel fényképezni is lehet, ha az ”állatot” csatlakoztatják a dokkolóhoz.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés