Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Office X: régi-új együttműködés?

Laptop

Microsoft Office X: régi-új együttműködés?

Hamarosan megjelenik a Microsoft legújabb irodai programcsomagja, az Office X.

Hivatalosan is bejelentették mind a Microsoftnál, mind a Macintosh-nál az új Office közelgő megjelenését.

A két mammutcég – úgy látszik – mégiscsak együttműködik valamennyire egymással, ugyanis a Microsoft nem szeretné a jövőben sem korlátozni programjainak felhasználói körét. A legújabb Office, ami kimondottan Macintosh-ra készült, számos újdonságot is tartalmaz.

A legelső látható különbség az ablakokon látszik, ugyanis az Office ablakot a jól megszokott formába is lehet már önteni (jobb felső sarokban az X). A Mac OS X-es architektúrát alkalmazva sikerült egy sokkal megbízhatóbb és stabilabb verziót kiadni. Újdonságnak számít a Quartz Technology nevet viselő kétdimenziós rajzprogram, ami ugyancsak megoldotta a kompatibilitási problémákat.

Ami még kiemelendő, a táblázatkezelő és a szövegszerkesztő összekapcsolása, melyben lehetőség van táblázatok, illetve dokumentumok összecsatolására. Kompatibilis a régebbi verziókkal: Office 2001 for Mac, Office 98 Macintosh Edition és a windowsos Office-al is. Képes együttműködni a file-kezelő programokkal. Az újdonságok listája a Office Mac linken elérhető.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés