Connect with us

Hirdetés

technokrata

Torvalds-Cox: végre megegyezés

Laptop

Torvalds-Cox: végre megegyezés

A fejlesztők nagy megkönnyebbülésére a Linux kernel körüli harc elülni látszik.

Linus Torvalds és Alan Cox bejelentették a virtuális memória menedzser (VM) új verzióját, amely a nemsokára megjelenő frissítésben elérhetővé válik és amelyet mindketten támogatnak. Cox az általa felügyelt 2.4-es kernelben eddig a már létező VM-et használta.

A hír megnyugvást hozott a Linux kernelt fejlesztők körében, akiket mindkét VM támogatására rá akartak kényszeríteni (és evvel inkompatibilis kódokat hoztak volna létre).

Míg Torvalds az Andrea Arcangeli által írt új VM-et preferálta, Cox az eredeti VM-et használta, amit Rik van Riel készített. Torvlads azért választotta az újabb verziót, mert az stabilabbnak és gyorsabbnak bizonyult a korábbihoz képest. Azt azonban elismerte, hogy miután a Transmetánál is bőven akad munkája, nem tarthatja örökké karban a 2.4-es kernelt.

Kettejük között azért vált picit feszültté a helyzet, mert Cox úgy gondolta, a régebbi verzió a hibajavításokkal életképes. Azonban miután komolyabban megvizsgálta a program új verzióját, belátta, hogy az jobban megfelel az igényeknek, mint a régi.

A megegyezéssel Torvalds szabadidejét újra a 2.5-ös kernelnek szentelheti.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés