Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefon vagy játékkonzol? Mindkettő!

Kütyük

Mobiltelefon vagy játékkonzol? Mindkettő!

A Sony Ericsson bemutatta Xperia Play készülékét, ami egészen addig „hagyományos” telefonnak tűnik, amíg el nem csúsztatjuk kijelzőjét…

Több hónapnyi találgatás után végre lehullt a lepel a vállalat régóta várt mobil készülékéről: a barcelonai Mobile World Congress keretei között bemutatásra került az Xperia Play. A sokáig „PlayStation Phone” néven ismert marokkonzol 4 colos LCD-vel rendelkezik, mely 854×480 pixeles felbontás mellett 16,7 millió szín megjelenítésére képes – természetesen érintőképernyős kialakításról beszélünk. Nem nélkülözi azonban a gombokat az eszköz: a szokásos Android funkciókat (back, menu, home, search) elérhetővé tevő négy gomb mellett bekapcsológomb, hangerő-szabályzó, egy 3,5 mm-es Jack csatlakozó és micro-USB port található rajta.

Sony Ericsson Xperia Play

A Gingerbreadet (Android 2.3) futtató Xperia Play rejtett arca akkor tárul fel, amikor a készülék elforgatását követően elcsúsztatjuk a kijelzőt. Játékvezérlő gombokat találunk a kijelzőpanel alatt; két csoportba szervezték az érintésérzékeny vezérlőket. Annak érdekében, hogy ki is lehessen használni a hardver nyújtotta lehetőségeket, a Sony Ericsson egyben online áruházat is indított, ahonnan a közeljövőben számos játék lesz letölthető.

Sony Ericsson Xperia Play Sony Ericsson Xperia Play Sony Ericsson Xperia Play oldalrol.jpg

Sony Ericsson Xperia Play – kattintásra nagyképen!

De foglalkozzunk még egy kicsit a vassal! Wi-Fi hotspotként is használható a készülék, emellett egy 5,1 megapixeles, autofókuszos, villanófényes kamerával is ellátták, mely képes képstabilizációra, geotaggingre és videorögzítésre is. Emellett rendelkezik Bluetooth chippel, GPS-szel, 400 MB-nyi belső memóriával, zenelejátszóval, Flash Lite támogatású HTML böngészővel, üzenet- és e-mail-kezelő képességekkel, és természetesen támogatja a Google szokásos alkalmazásait. Ha azonban mindez nem lenne elég, akkor további alkalmazások is beszerezhetők rá az Android Marketből.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés