Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

iPhone 5

Nagyobb képernyő, fizikailag létező billentyűzet, jobb kamera? Beindult a pletykaáradat.

A barcelonai Mobile World Congress sokak képzeletét megmozgatja, az idei év okostelefonjainak koncepcióit – például a vadonatúj Samsung Galaxy S II-t – itt lehet először megtekinteni. Nem meglepő, hogy a piacot gyakorlatilag létrehozó Apple készülékeit illetően is kíváncsiak az emberek. Noha hivatalos hír még nincs, már elindult a találgatás, milyen lesz a következő generációs iPhone.

Az ötödik változat várható újításairól egy tajvani blog találgatott – ez így önmagában még nem érdemelne figyelmet. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy a távol-keletiek már korábban is játszottak „tippelőset”, és meglepően sok jóslatuk vált valóra az iPhone kapcsán. Ez persze nem jelenti azt, hogy a mostani elképzelések – nagyobb kijelző, jobb (pontosabban nagyobb felbontású) kamera, nyomógombos billentyűzet – feltétlenül bejönnének. De tény, hogy az Apple utat keres: az iPhone 4 gyakorlatilag az elődök szinte összes hiányosságát orvosolta (csak a fránya fehér szín és az Adobe Flash hiányzik…), miközben az Android felnőtt a feladathoz, így alternatív irányokba kell elmozdulnia Steve Jobs cégének.

Apple iPhone 5

Úgy tűnik, hogy a jobb multimédiás képességekkel nagyon nem lőhetnek mellé a tajvaniak. Legalább 8 megapixeles kamera „dukálna” az új iPhone-ba, hogy lépést tartson a most kapható legfejlettebb Android készülékekkel, de az sem kizárt, hogy 12 MPX-es modult kap az Apple telefon, mellyel a közeljövőben is komoly előnyt mondhatna magáénak. Hasonló a helyzet a kijelzővel: a legfejlettebb Android készülékek mind 4 colos és picivel afölötti képátló-mérettel rendelkeznek, ami ugyan a kezelhetőség határát súrolja már, de az emberek jelentős részének bejön a nagy LCD.

Kétséges azonban, hogy a fizikailag létező billentyűzet megjelenik-e az új iPhone-ban. Tény, hogy a Google alapú mobilok meglepően nagy százaléka még/már rendelkezik ilyesmivel. Ám ezek többségét a vállalati szegmensbe szánják, ami viszont tipikusan nem szerepel az Apple célkeresztjében. Vagyis, jelenlegi ismereteink birtokában azt mondhatjuk, hogy ez a legkevésbé valószínű új feature az iPhone 5 esetében.

Kíváncsian várjuk, mikor rántja le a leplet a Steve Jobs-ot egy idei nélkülözni kényszerülő vállalat következő készülékéről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés