Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csevegés Gmaillel

Kütyük

Csevegés Gmaillel

A Google a hét elején jelentette be, hogy webes e-mail felületén keresztül immár csevegésre is lehetőség nyílik; külön alkalmazás telepítése nélkül.

Többször beszámoltunk már mind a Gmailről, mind a Google Talkról; az internetes keresőjéről ismert vállalat mindkét terméke a felhasználók közötti kommunikációt szolgálja. Az első e-mailen keresztül nyújt lehetőséget erre, míg az azonnali üzenőszoftver segítségével chatelhet, vagy akár VoIP-hívásokat is végezhet az internetező. A kettőt kombinálta össze nemrég a fejlesztő.

A Gmail Quick Contact listája szinkronizálásra kerül a Google Talk ismerőslistájával, majd ezt követően a webes felület már automatikusan kijelzi, kik azok, akik online vannak éppen. Ha a felhasználó rákattint egyik, az Interneten keresztül éppen elérhető ismerősére, máris megnyílik egy csevegőablak a böngészőben, amin keresztül az e-mailnél gyorsabb kommunikációt lehet folytatni. Természetesen a beszélgetések elmenthetők (history), mely révén később gyorsan és könnyen lehet keresni a korábbi eszmecserék között.

Internet Explorer 6.0 és afölötti, illetve Firefox 1.0 és afölötti browserkiadásokat támogat az új funkció – egyelőre azonban csak az amerikai angol (U.S. English) felületen át használható. További megkötés, hogy habár a szöveges csevegéshez nincs szükség a Google Talk különálló programként való feltelepítésére, a felhasználónak le kell töltenie a szoftvert, ha a VoIP-hívások előnyeit is élvezni szeretné – ez utóbbit ugyanis nem integrálták bele a Gmailbe.

Végül két érdekes adat: az Amerikai Egyesült Államokban a webes e-mailprogramok között a Gmail az előkelő negyedik helyet vívta ki magának; és jól áll a Google Talk is. Relatív fiatalsága ellenére a csevegőalkalmazások rangsorában a hetedik helyet foglalja el pillanatnyilag; ám ezen a helyezésen valószínű, hogy javítani fog a Gmaillel való szorosabb integráció révén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés