Connect with us

technokrata

Nagyot lépnek előre az elektromos BMW-vel

bmw i3 black

Garázs

Nagyot lépnek előre az elektromos BMW-vel

A bajor gyártó hamarosan ráncfelvarrást végez a jelenleg egyetlen teljesen elektromos autóján.

Jól tudják a BMW-nél is, hogy az elektromos autók egyik szűk keresztmetszete jelenleg elsősorban a hatótávolság. Mi magunk is teszteltük már az i3-ast, nagyon kellemes élményeket nyújtott az autó, viszont meglehetősen sűrűn kellett az akkumulátorok töltésével foglalkozni. Ez egyrészt köszönhető az igen erős, 170 lóerős motornak, illetve az ehhez képest nem túl nagy, 22 kWh-s kapacitású akkumulátornak is. Mindezekkel jelenleg a normál i3 kb. 129 kilométert tud megtenni, ami még az elektromos négykerekűek között sem túlzottan komoly teljesítmény.

bmw_i3_a (8)_medium

Ám hamarosan ezt 50 százalékkal megnövelik, amit több tényezővel érnek majd el. Egyrészt jóval nagyobb kapacitású, újgenerációs lítium akkumulátort építenek a padlólemez alá, továbbfejlesztik az autót vezérlő szoftvert, illetve javítják az elektromos rendszerek hatásfokát. Mindezek hatásaként a feljavított modellel akár már 200 kilométert is mehetünk majd egyetlen feltöltéssel. A módosítások érintik majd a hatótávnövelő kivitelt is, ahol egy apró benzinmotor generátorként besegít a töltésbe. Ez utóbbinál még nem tudni, milyen további változások várhatóak. A módosított, 2017-es modellévű BMW i3-at várhatóan az év vége felé mutatják be.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd