Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elsőkerékmeghajtással is elérhető lesz az akkumulátoros elektromos Lexus RZ

lexus

Garázs

Elsőkerékmeghajtással is elérhető lesz az akkumulátoros elektromos Lexus RZ

Elsőkerékmeghajtással is elérhető lesz az akkumulátoros elektromos Lexus RZ

Új hajtáslánccal bővül a Lexus első dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett modellje, a nagyméretű SUV RZ.

Az eddig csak négykerék-meghajtással rendelhető nagyméretű luxus SUV ugyanis immár elsőkerék-hajtású kivitelben is megvásárolható azok számára akiknek az ennek révén megnövekedett hatótáv fontosabb, mint a terepképességek. A modell minden változata exkluzivitást és a Lexustól már megszokott japán vendégszeretetet kínálja. Az új Lexus RZ 300e akár 480 kilométeres hatótávolságot kínál.

A Lexus RZ-t először összkerékhajtású modellként mutatták be, kiemelve luxus SUV tulajdonságait. Mostantól a Lexus nagyobb választékot kínál majd és szélesíti az RZ vonzerejét, hogy az elsőkerék-hajtású modellel még több vásárlót érjen el. Ez új belépési lehetőséget teremt az RZ világába, alacsonyabb árcédulával, de a Lexus első dedikáltan akkumulátoros elektromos járművét meghatározó tulajdonságok feláldozása nélkül.

Az ügyfelek mindenütt ugyanarra a kézműves kivitelezésre és Omotenashi vendégszeretetre számíthatnak, míg a vezető élvezheti a finomhangolt Lexus Driving Signature filozófia eredményét, amely teljes magabiztosságot, kényelmet és irányítást biztosít minden út során. Az akkumulátoros elektromos hajtáslánc ugyanaz marad, leszámítva a hátsó e-Axle egységet és az AWD változatokban használt invertert. Az autó önsúlyának következetes csökkenésével az RZ 300e nagyobb hatótávolságot kínál. A hivatalos WLTP kombinált ciklusban mért távolság 18” kerekekkel akár 480 km is lehet, 20” esetén ez az érték 419 km.

Az összkerékmeghajtású változatnál mindez 440, illetve 395 km. Az elektromotor és a lítium-ion akkumulátor maximális teljesítménye 204 LE (150 kW), a csúcsnyomaték pedig 266 Nm, amely azonnal rendelkezésre áll. Ez biztosítja a lendületes gyorsulást: a 0-100 km/órás sprintet nyolc másodperc alatt teszi meg. Az új elsőkerékmeghajtású modellek kiszállításai várhatóan júniusban kezdődnek.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés