Connect with us

Hirdetés

technokrata

Atomcsapást is kibírnak torrentkalózok

Kütyük

Atomcsapást is kibírnak torrentkalózok

Szinte havi rendszerességgel írunk a svéd illetőségű Kalóz-öböllel kapcsolatos szerzői jogi vitákról. A skandináv torrentszervereket működtető fiatalok kálváriája már régóta tart, a jogvédők bírósági úton próbáltak érvényt szerezni igazuknak. Habár az ügy kapcsán olyan kezdeményezések „nőtte ki a földből”, mint a svéd kalózpárt parlamenti sikere, a TPB jövője még mindig bizonytalan. Sikerült már elérhetetlenné tenni néhány órára a szolgáltatást, ám az főnixmadárként, hamvaiból feltámadva folytatta üzemelését.

Ennek egyik következményeként a kalózok kénytelenek voltak szolgáltatót váltani – legutóbb egy hollandiai ISP-re esett a választásuk. A Torrent Freak beszámolója szerint a CyberBunker cég, neve ellenére valódi bunkert nyújt a TPB üzemeltetőinek: egy, a hidegháború éveiben épített betonbunkerben szállásolta el a torrentszervereket. Az 1950-es években a NATO által létrehozott komplexum eredetileg a keletről érkező nukleáris támadás ellen készült, ám azt követően, hogy a berlini fal leomlott, az észak-atlanti szervezet nem tartott a továbbiakban igényt rá. Ekkor vásárolta meg a CyberBunker, és rendezett be benne webhosting adatközpontot.

Bittorrent szervereket rejt a holland bunker mélye

A szolgáltató számára bizonyára vonzó lehetőségnek bizonyult, hogy a bunker nem csak atomcsapás ellen véd, hanem el van látva elektromágneses impulzusok (EMP) kivédésre alkalmas rendszerrel is. Vagyis a benne működő elektronikai eszközök még egy kifejezetten ellenük irányuló támadást is kibírnak. Az építmény egyébként biológiai és kémiai légszűrővel is rendelkezik, vagyis akár huzamosabb ideig is „el lehet lenni” a vastag falak között.

Az pedig, hogy a soktonnányi beton mennyire véd a bíróságokkal szemben, hamarosan kiderül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés