Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymilliárd fölött a YouTube közönsége

Kütyük

Egymilliárd fölött a YouTube közönsége

Több mint egymilliárd felhasználó látogat el naponta a YouTube-ra.

A Google Inc.-hez tartozó YouTube videómegosztó oldal közölte, hogy meghaladta az egymilliárdot a látogatószámuk – idézi a Bloomberg Chad Hurley-t, az oldal vezérigazgatóját. A YouTube kiterjesztette a sávszélességét és a videók minősége is nőtt. A Google három évvel ezelőtt vette meg a céget 1,65 milliárd dollárért.

Mivel megnőtt az igény a hosszabb, teljes hosszúságú tartalmakra, ezért a YouTube oldalán több film és TV-show lesz elérhető. Emellett a minőség fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. Több eszközt kívánnak nyújtani a tartalom partnereknek és a hirdetőknek is – közölte Hurley. Egyre több felhasználó használja a videómegosztót hobbi helyett valódi üzleti célból.

A Google oldalain több mint tízmilliárd videót töltöttek le augusztusban az Egyesült Államokban, ezzel a piac negyven százalékát fedik le. Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója júliusban közölte, hogy optimista azzal kapcsolatban, hogy a YouTube-ot profitábilissá váljon. A videómegosztó oldal egyelőre nem hoz hasznot a kaliforniai székhelyű cégnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés