Connect with us

Hirdetés

technokrata

Influenzáról, a legfrissebb adatokkal

Kütyük

Influenzáról, a legfrissebb adatokkal

Ha nem néhány hetes adatokra, hanem napi pontosságú információra vágyunk.

Amint arról egy éve mi is írtunk, egyes keresési kifejezésekre sokkal gyakrabban keresünk az interneten influenzajárvány idején. Ezeket a kereséseket az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adataival kiegészítve az Influenza Trendek képes megbecsülni az influenza előfordulását bármilyen időszakban. Amíg a hagyományos influenzakövetés doktorok és páciensek bevonásával készített kutatásokat jelent – ami akár heteket is igénybe vehet -, ezzel szemben a Google keresései valósidejű, pontos visszajelzést adnak a megbetegedésekről különböző földrajzi helyeken.

Kattintson az aktuális influenzatrendekért!

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ publikusan elérhető adatai a Google modelljeinek helyességét igazolták és megerősítették, ezért számos országban vált elérhetővé mától a Google Flu Trends (magyarul Influenzatrendek) szolgáltatás.

Andrea Ammon az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ járványfigyelő osztályának vezetője elmondta: „A Google Influenza Trendek egy innovatív eszköz az influenza követésére, amely kiegészíti a hagyományos járványfigyelő eljárásokat, mint amilyen a mi Európai Influenza Figyelő Hálózatunk. A rendszer az Egyesült Államokban és más országokban már bizonyított a szezonális és országos influenzajárvány követésével. Ezért is nagyon izgalmas a szolgáltatás európai bevezetése az országos járványokat megelőző időszakban. Bizton állíthatom, hogy mi is figyelemmel fogjuk kísérni a szolgáltatás nyújtotta eredményeket.”

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi üzletfejlesztési vezetője elmondta: „A súlyos egészségügyi problémákra való figyelemfelhíváson túlmenően a keresési adatok összegyűjtése egyéb területeken – például a politikában vagy a divatban -, is képes megmutatni azt, hogy az emberek mire kíváncsiak, aktuálisan mi foglalkoztatja őket.”

A Google-n zajló keresések milliárdjaiba betekintést nyújtó szolgáltatás, a Keresési Trendek szintén elérhető magyarul.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés