Connect with us

Hirdetés

technokrata

Játékszervereket támad a RapperBot

Adatvédelem

Játékszervereket támad a RapperBot

Játékszervereket támad a RapperBot

A RapperBot trójai 2021 májusában kezdte meg nemkívánatos ténykedését, de erre először csak tavaly augusztusban derült fény, amikor a Fortinet biztonsági kutatói leleplezték a károkozót.

Azóta a trójai rendszeresen újabb variánsok formájában jelent meg, miközben szorgosan építette a botnet hálózatát. Ennek célja, hogy elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadások végrehajtását segítse elő a kiberbűnözők számára.

A RapperBot korábbi verziója elsősorban SSH-alapú támadásokat hajtott végre brute force módszerek alkalmazásával. A legújabb változata azonban a Telnet adta lehetőségekre építkezik. A brute force szemlélet viszont megmaradt, igaz a hozzáférések próbálgatásához tartozó listát – a korábbiaktól eltérően – nem a vezérlőszerveréről szerzi be, hanem azt a kódjába “beégetett” módon tárolja. Ugyanakkor ezt az integrált listát optimalizáltan használja fel a célkeresztbe állított eszköz típusának megfelelően. Amennyiben sikerrel jár, akkor egy értesítést küld a vezérlőszervereire (az 5123-as porton keresztül), majd nekilát különféle kártékony kódok telepítéséhez.

A RapperBot korábbi variánsainak képességei a támogatott DDoS-módszerek tekintetében viszonylag szerények voltak, de az új verzió e téren sajnos sokat fejlődött. Egyebek mellett az alábbi technikákat is képes bevetni:

  • UDP flood
  • TCP flood
  • TCP SYN flood
  • TCP ACK flood
  • TCP STOMP flood
  • UDP SA:MP flood (GTA San Andreas: Multi Player támadáshoz)
  • GRE Ethernet flood
  • GRE IP flood

A Fortinet vizsgálatai arra derítettek fényt, hogy a RapperBot a legutóbbi támadásai során elsősorban olyan szervereket vesz célba, amelyek online játékok kiszolgálását végzik. Ennél fogva most elsősorban a játékok üzemeltetői, illetve a játékosok számára tud bosszúságot okozni. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy egyéb szerverek ellen ne indíthatna támadásokat.

Forrás: Biztonságportál

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
casio

SmartWatch

Visszatért a ’70-es évek úttörő karórája

2024. február 22. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés