Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége az ügynek: az FBI mégis bejutott a terroristák iPhone-jába

Dotkom

Vége az ügynek: az FBI mégis bejutott a terroristák iPhone-jába

Külső segítséggel fértek hozzá a készüléken lévő adatokhoz.

Meglepő csattanóval ért véget az Apple kontra FBI ügy, amelyben a Szövetségi Nyomozó Iroda azt szerette volna elérni, hogy a kaliforniai gyártó törjön be a San Bernardinó-i terrortámadás egyik elkövetőjének a telefonjába.

apple_vs_fbi-1024x576

Hajnalban azonban bejelentette az FBI, hogy megszüntetik a bírósági eljárást, mivel sikerült hozzáférniük az iPhone 5C-n lévő információkhoz. Emlékezetes, hogy az Apple hosszú ideje azért tagadta meg a nyomozóknak való segítséget, mert szerintük a készülék feltörése precedenst teremtene, amivel egy, később akár bárki számára hozzáférhető kiskaput kellene beleépíteniük az iOS-be.  Mivel az amerikai jogrendszer rendkívül fontosnak tartja a precedens ügyeket, ezért az Apple arra figyelmeztetett, hogy egy ilyen győzelem a világ összes iPhone tulajdonosának adatát veszélybe sodorta volna.

Persze sokan már most is azt pletykálják, hogy valójában az egész ügy csak egy színjáték volt, amivel az Apple a nyilvánosság előtt szerette volna jó színben feltüntetni magát és a hatóság már régen bejutott az említett készülékbe. Az azonban biztos, hogy akár az Apple, akár más segítségével fértek hozzá az adatokhoz, a terrortámadás további, még szabadlábon lévő elkövetőinek van miért aggódnia.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés