Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SUSE továbbfejleszti a telekommunikációs szolgáltatóknak szánt, rugalmas platformját a hálózatok modernizálásához

suse

Dotkom

A SUSE továbbfejleszti a telekommunikációs szolgáltatóknak szánt, rugalmas platformját a hálózatok modernizálásához

A SUSE továbbfejleszti a telekommunikációs szolgáltatóknak szánt, rugalmas platformját a hálózatok modernizálásához

A SUSE, a SUSE Linux Enterprise, a Rancher és a NeuVector mögött álló vállalat bejelentette a SUSE ATIP távközlési felhőplatform legújabb, 3.0 verzióját, amelynek segítségével az ügyfelek gyorsabban bevezethetik új termékeiket, és felkészíthetik hálózataikat a jövő kihívásaira.

A megoldás a SUSE kiterjedt tapasztalatára épül, amelyet távközlési szolgáltatókkal folytatott együttműködés során, illetve olyan első vonalbeli hálózati berendezésszolgáltatók (Network Equipment Providers – NEP) kulcsfontosságú beszállítójaként gyarapított, mint például az Ericsson és a Huawei.

A kifejezetten a távközlési ágazat számára kifejlesztett SUSE ATIP 3.0 egyszerűbb és rugalmasabb, távolról is elérhető telepítést és kezelést biztosít. A megoldás új mércét állít fel az egyszerű, GitOps-kompatibilis, nagy léptékű üzemeltetéshez, miközben új, értékes funkciókkal bővíti a platformot. A SUSE ATIP működésének minőségét folyamatosan biztosítják távközlési felhasználásra szánt hardverekre, valamint a távközlési cégeknél általános konfigurációkra és szolgáltatásokra tesztelve a megoldást.

„A távközlési piac átalakuláson megy keresztül, és ügyfeleink pozitívan fogadják a SUSE ATIP-et, mivel az megfelel a távközlési szolgáltatóknak szánt, rugalmas platformokkal kapcsolatos elvárásaiknak. Termékünket széles körben alkalmazzák a mobil- és vezetékes hálózatokban, köztük olyan területeken, mint az 5G Packet Core, a felhőalapú rádiós hozzáférési hálózatok (Radio Access Network – RAN), a fiber-to-the-home/building rendszerek és egyéb felhasználási esetek”

– mondta Thomas Di Giacomo, a SUSE technológiai és termékigazgatója.

A SUSE ATIP 3.0 az első kereskedelmi forgalomban kapható, távközlési felhasználásra szánt, felhőalapú csomag, amely szoros összhangban van a Linux Foundation Europe Project Sylva programjával. Ezt a kezdeményezést az öt legnagyobb európai távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom, az Orange, a Telecom Italia, a Telefonica és a Vodafone hozta létre az Ericsson és a Nokia vállalatokkal együttműködésben azzal a céllal, hogy egy referenciaként használható, felhőalapú szoftveres keretrendszert fejlesszenek ki.

„A Project Sylva választ kínál arra a sürgető igényre, hogy a nyílt forráskódú telekommunikációs felhőalapú megoldások egységesebbek legyenek, tekintve, hogy a különböző csomagok közötti jelenlegi technológiai különbségek a teljes rendszert lassítják. A SUSE a projekt kulcsfontosságú támogatója és szponzora. Az, hogy a SUSE ATIP támogatással együtt érhető el kereskedelmi forgalomban, jelentősen megkönnyíti számunkra a Sylva integrálását a saját belső, horizontális felhőalapú csomagunkba, az Orange Telco Cloud rendszerbe, amelyet az EMEA régióban minden leányvállalatunknál használunk”

– mondta Stephane Demartis, az Orange telekommunikációs felhőalapú infrastruktúrákért felelős alelnöke.

A SUSE ATIP 3.0 emellett az alábbi előnyöket biztosítja a távközlési szolgáltatók számára:

  • Távközlési felhasználásra szánt Kubernetes-fürtök segítségével, skálázható módon telepíthetnek olyan felhőnatív hálózati funkciókat (cloud native network function – CNF), mint például a 5G Packet Core és a Cloud RAN. A SUSE ATIP 3.0 automatizált módon, külön beavatkozás nélkül gondoskodik a Kubernetes-fürtök és az alapul szolgáló bare metal vagy privát felhőinfrastruktúra-rendszerek bevezetéséről és életciklus-kezeléséről.
  • Bebiztosíthatják integrációs beruházásaikat, alacsonyan tarthatják üzemeltetési költségeiket, és rugalmas platformstratégiát tarthatnak fenn a SUSE ATIP széles körben elfogadott, CNCF Cluster API-n alapuló, gyártósemleges integrációs pontjainak köszönhetően. A távközlési szolgáltatók növelhetik eszközeik értékét a modularizációnak köszönhetően, miközben a Cluster API terjedése segít elkerülni a gyártófüggést, ami gyakori a piacon elérhető egyéb megoldások esetében.
  • Javíthatják energiahatékonyságukat a hardverek hatékonyabb kihasználásával a telekommunikációs edge környezetekre optimalizált, kisebb lábnyommal rendelkező komponenseknek köszönhetően. A SUSE a Linux Foundation Europe Project Sylva program kiemelkedő tagjaként jelentős mértékben hozzájárul a nyílt forráskódú közösség tevékenységéhez, amelynek célja a nettó zéró kibocsátású hálózatokat támogató nyílt keretrendszer létrehozása a szén-dioxid-kibocsátás teljes körű nyomon követésén és optimalizálásán keresztül.
  • Egymás mellett futtathatnak virtuális gépeket és konténereket a Kubervirt integráción keresztül. A konténereket és a Kubernetest széles körben elfogadják a Network Functions Virtualization (NFV) jövőjeként, amely így egységes Kubernetes-natív vezérlési megközelítést biztosít, lehetővé téve az üzemeltetők számára, hogy modernizálják a hagyományos, virtuális gépekre alapozott távközlési felhőinfrastruktúrájukat annak érdekében, hogy konténereket is tudjanak futtatni.
  • Csökkenthetik a RAN rendszerek CAPEX költségeit, ami jól működő, telekommunikációs felhasználásra szánt Kubernetes- és Linux-csomagot biztosít, biztosítva a RAN szoftverek és menedzsmentmegoldások speciális igényeit a rendszer skálázható telepítéséhez és kezeléséhez.

Az Open RAN területén a SUSE együttműködésbe kezdett a Parallel Wireless vállalattal, a platformfüggetlen Open RAN megoldások egyik vezető szállítójával.  Az együttműködés célja az ATIP integrálása az ökoszisztémába, így létrejöhet a világ első, teljesen hardverfüggetlen ORAN csomagja. Ez lehetővé teszi majd, hogy a Parallel Wireless energiahatékony GreenRAN megoldásai rugalmasan és biztonságosan kezeljék, optimalizálják és dolgozzák fel az adatokat, miközben jelentős mértékben csökkentik a szolgáltatók teljes birtoklási költségét.

A SUSE ATIP megoldást Intel® FlexRAN 4. generációs Intel Xeon Scalable processzoron validálták az Intel FlexRAN rendszerre.

A SUSE ATIP 3.0 2024 áprilisában lesz általánosan elérhető. Egyeztessen időpontot egy találkozóra a SUSE szakértőivel a február 26. és 29. között zajló Mobile World Congress kiállításon ide kattinva, vagy látogasson el az 5K6 standhoz az 5-ös csarnokban. További információért keresse fel a https://www.suse.com/sector/telco/ weboldalt.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés