Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy felvásárlás előtt a Facebook?

Dotkom

Nagy felvásárlás előtt a Facebook?

A közösségi oldal titokban tesztel egy új szolgáltatást.

Mark Zuckerberg sosem megy a szomszédba egy kis üzletelésért. A Facebook mindig kitalál valamit, amivel a középpontban lehet, és ezúttal is egy komoly megállapodás jeleit fedezték fel. Noha a Facebook maga nem foglalkozik navigációval, viszont a térkép, mint olyan fontos része az oldalnak, hiszen több esetben megadhatjuk a tartózkodási helyünket, illetve megnézhetjük, mások honnan jelentkeztek be vagy épp képeket is kereshetünk helyek alapján. A most felfedezett nyomok alapján nem másra pályáznak Zuckerbergék, mint a Nokia HERE navigáció és térképszolgáltatásra.

nokia_here

Egyelőre csak okostelefonról, a webes felületen (tehát nem alkalmazáson keresztül) bejelentkezve vehető észre a dolog, a térkép megjelenítésekor a bal alsó sarokban látható a HERE logó. Nem volna rossz üzlet egyik fél számára sem, hiszen a Facebook hozzájutna a finnek mobiljain kedvelt és jól használható szolgáltatáshoz, a Nokia pedig a mobilrészleg után a HERE szolgáltatástól is szívesen megszabadulna. Ne feledjük, hogy megvásárlás után a Messenger és az Instagram esetében is élvezhetnénk az újdonságot.

nokia_here_maps

A Facebook részéről persze csak annyit erősítettek meg, hogy tesztelés alatt áll a dolog, de ebből könnyen lehet megállapodás is. Nem kevés pénzről van szó, a HERE árát jelenleg 2 milliárd dollár (540 milliárd forint) körülire becsülik, ám a végső összeg még ennél is magasabb lehet, ez pedig jól fog jönni a Nokia megmaradó részének. Viszont a felvásárláshoz a Facebooknak olyan ellenfelekkel kell megküzdenie, mint a Samsung, az Uber, az Apple és a Yahoo, ugyanis ők is szemet vetettek a HERE-re.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés