Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Lenovo új ThinkPadjei

Laptop

A Lenovo új ThinkPadjei

Business-Class szolgáltatás a laptopokhoz.

A ThinkPad X100e mini üzleti notebook a Lenovo és AMD első együttműködésének szimbóluma, így egyes gépek az AMD processzorral is rendelhetők. A választható AMD Athlon Neo egy- és kétmagos, Turion kétmagos processzorok mellett természetesen Intel-alapú X100e is elérhető lesz. Piros, fekete és fehér fedlappal is megvásárolható a laptop, de a belsőre is gondot fordított a gyártó: a Lenovo ThinkVantage technológia, hardver és szoftver eszközök révén segítséget nyújt a felhasználóknak laptopjuk kezelésében. A Lenovo ráadásul egy külön szolgáltatás keretében lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy merevlemezüket megtartsák, ha az megsérül vagy elromlik.

A kicsi és kompakt 11,6 hüvelykes szélesvásznú kijelzővel érkező X100e gépet megszabadították néhány billentyűtől (ilyen például System Request és a billentyűkombinációval előhívható numerikus gombok) és megnövelték a méretüket is. A multitouch tapipad és a már jól ismert trackpoint is megtalálható a klaviatúrán.

Az 1,5 kg tömegű X100e 6 cellás akkumulátort kapott. Hordozhatóságát segíti, hogy a menet közbeni vezeték nélküli kapcsolatot a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és az opcionális Bluetooth és 3G biztosítja.

Az új, ThinkPad Edge névre keresztelt 13, 14 és 15 hüvelykes modelleket kimondottan a kis- és középvállalatok számára tervezték. A 13 hüvelykes modell kétmags AMD processzorral is megvásárolható. Említést érdemel, hogy a laptop billentyűzetének nem okoz gondot, ha folyadék ömlik rá. Rendelkezik a hozzáadott értéket képviselő ThinkVantage technológiákkal, az Active Protection System merevlemez védelmi rendszerrel és a Rescue and Recovery mentő- és helyreállító szoftverrel. Akárcsak a másik modellnél, az Esge esetében is él a Lenovo Business-Class ajánlata a merevlemez megtartására, annak sérülése vagy elromlása esetére.

Újragondolt billentyűzetének egyforma fekete billentyűi letisztult külsőt kölcsönöznek a gépnek. A funkcióbillentyűk használatát is átdolgozták, ennek köszönhetően a multimédiás funkciókhoz a felhasználók egy ujjal hozzáférhetnek, az olyan ritkán használt gombokat, mint amilyen például a System Request, teljesen eltávolították, viszont a Print Screen megtalálható a jobb oldalon az Alt Gr és Ctrl gombok között. Ezen kívül a ThinkPad Edge 14 és 15 colos képernyővel szerelt változatait megvilágított billentyűzettel lehet rendelni, amely sötétben is lehetővé teszi a gépelést. Emellett még nagyobb területet áll rendelkezésre a kurzor vezérlésére, illetve a multitouch funkciók – például zoomolás, görgetés – használatához.

A ThinkPad Edge az éjfekete fényes és matt felületekkel a klasszikus üzleti megjelenést hordozza, de azok számára, akik maradandó nyomot szeretnének hagyni üzletfeleikben, az Edge laptopok tűzpiros színben is elérhetőek lesznek. A modelleket bármely szín esetén egy ezüstszínű sáv is keretezi.

Technikai jellemzők
– AMD Turion és Athlon Neo kétmagos, illetve Intel Core 2 Duo ULV processzorok
– a Lenovo Enhanced Experience program keretében Windows 7 operációs rendszerre optimalizálták, lerövidítve a rendszer indítási- és leállítási időt
– hosszú élettartamú akkumulátorral rendelkeznek, amelyek egyetlen töltéssel akár 5 órán át működőképesek
– vezeték nélküli technológiák (Wi-Fi, opcionális Bluetooth és 3G)
– magas felbontású és alacsony fényérzékenységű kamerák, mikrofonok, valamint kamaranémító gomb
– a laptopok EPEAT „Arany” minősítésűek, és megfelelnek az Energy Star 5.0 szabványnak. Az Edge laptopok csomagolása nem tartalmaz habszivacsot, ellenben számos 100%-ban újrahasznosított anyag felhasználásával készült (például termo műanyag, cukornád, cirok)

A Lenovo ThinkPad Edge 13 hüvelykes laptop bruttó 169 900 Ft-os indulóártól érhető el Magyarországon a Lenovo üzleti partnerein keresztül. A 14 és 15 hüvelykes modellek várhatóan április végétől lesznek megvásárolhatók itthon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés