Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltörhetők lesznek az Asus Transformerek

Tablet

Feltörhetők lesznek az Asus Transformerek

Az Asus maga fogja megadni a lehetőséget a Transformerek feltörésére.

Egy zárt bootloader nem sokat mondhat egy átlag felhasználónak. A bootloader (rendszertöltő) az a kis mini program, ami elindítja magát az operációs rendszert, ezt a legtöbb gyártó lezárja, hogy ne lehessen babrálni a készüléken futó nehezen, és drágán összerakott programot. Ez ugye a legtöbb felhasználót nem is érinti, de vannak olyan emberek, akik szívesen változtatnának ezt-azt, vagy teljesen más operációs rendszert használnának. Nos, akik szeretnék széttúrni az az Asus Transformerjüket,  most megtehetik.

Az Asus nemrégiben kiadott egy közleményt a Facebook oldalán, hogy ők miért is zárták el a lehetőséget a rendszertöltő megváltoztatásához, és mi a tervük ezzel. Első körben, a digitális szerzőjogvédelem miatt, másodsorban hogy az ember úgy használja a készülékeiket, ahogy azt ők szeretnék. De azoknak az embereknek, akik minden áron bele akarnak nyúlni az Asus megadja a lehetőséget a tabletek „feltöréséhez”. Ehhez mindössze egy programot kell majd futtatni a készülékeken, ami elvégzi a feltörést. Ennek a programnak a fejlesztését kezdte most meg az Asus, de kijelentette, hogy a módosítás mindenképpen garanciavesztést okoz, valamint annak használatát követően nem lehet majd használni a Google videó szolgáltatást a feltört készülékeken.

Az Asus egyébként kicsivel több mint egy hét múlva, január 12-én teszi elérhetővé az új frissítést tabletjeihez, ami tartalmazza az Android Cream Sandwich-et, ezzel sok Transformer tulajdonost téve boldoggá.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés