Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy 17 éves srác lophatta el a GTA VI forráskódját

gta

Geek

Egy 17 éves srác lophatta el a GTA VI forráskódját

Grand Theft Auto V FORRÁS: ROCKSTAR GAMES

Egy 17 éves srác lophatta el a GTA VI forráskódját

Az Egyesült Királyságban vette őrizetbe pénteken a rendőrség.

Máris kézre kerülhetett a Rockstar Games fosztogatója, pénteken a londoni rendőrség internetes bűnözés elleni részlege Oxfordshire megyében őrizetbe vett egy 17 éves fiút.

A szakszolgálat közleményéből nem derült, hogy miért miatt volt erre szükség, ám Matthew Keys újságíró forrásai szerint ő tölthette le a játékfejlesztő szerveréről GTA V és a fejlesztés alatt álló GTA VI forráskódjait, hozhatta nyilvánosságra az utóbbiról készült videókat az állításainak bizonyítása érdekében.

A források szerint a brit tinédzsernek emellett köze lehetett az Uber szintén múlt heti adatlopásához is, a jelek szerint a Telegramon szerveződő Lapsus netes bűnözőcsoport tagja. A banda neve ismerősen csenghet, a tizenévesekből és huszonévesekből álló csoport az év elején többek közt a T-Mobile USA, az NVIDIA, a Samsung, az Ubisoft, továbbá a Microsoft szervereiről lopott adatokat, hogy pénzt zsaroljon ki az áldozatokból, eladja az adatokat a sötét weben.

A csoport tagjai adathalászattal tesznek szert a szerverekbe való belépéshez szükséges adatokra, a hírek szerint ez történt a Rockstar és az Uber esetében is, hackerek helyett inkább csak internetes csalóknak titulálhatóak a tinédzserek.

A napokban egymás után álltak ki a neves játékfejlesztők a Rockstar mellett, miután egyes gamerek a Grand Theft Auto VI rendkívül fapados tesztvideóit meglátva azt a rémhírt kezdték terjeszteni, hogy úgy fog kinézni a várhatóan csak évek múlva elkészülő játék.

Forrás: ORIGO

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés