Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar app is feltűnik az Apple új iPad Pro reklámjában

Shapr3D

Digitalizáció

Magyar app is feltűnik az Apple új iPad Pro reklámjában

Magyar app is feltűnik az Apple új iPad Pro reklámjában

Az új iPad Pro beépített LiDAR 3D-s szkennerével és a magyar fejlesztésű Shapr3D alkalmazásával a mérnökök, a tervezők és az építészek órákat vagy akár napokat takaríthatnak meg a térbeli modellek elkészítésével. Mindemellett akár játékos időtöltésnek is kiváló a lézeres precizitással alkotott térbeli modellekkel való alkotás.

A jelenleg még csak demo formájában elérhető alkalmazás várhatóan a 2020-as év végétől lesz teljes egészében elérhető funkció a felhasználók számára. Az új iPad Pro reklámjaiban a Budapesten készülő applikációval, és annak kifejlesztőjével Csanády Istvánnal is találkozhatunk.

Internet nélkül, akár utazás közben, gyorsan és egyszerűen lehet térbeli modelleket készíteni a Shapr3D alkalmazással, amely – a magyar fejlesztésű megoldások között elsőként – zsinórban háromszor lett kiemelt applikáció az Apple Keynote-on. Az alkalmazást olyannyira becsben tartja az Apple, hogy negyedik generációs táblagépjeinek reklámjában is bemutatja, ami nem véletlen: a jelentős hardverfrissítés és a megújult hátlapi kamerák mellett ugyanis az iPad Pro egy térbeli lézeres érzékelésre alkalmas LiDAR szenzort is kapott, amely új lehetőségeket nyit a felhasználók előtt a kiterjesztett valóság és a térbeli modellezés területén.

Az új tablet alapfelszereltségének része a Shapr3D, amely az első iPad Pro-ra készült 3D modellező szoftver. Bár a világ 185 országában élő felhasználók több százezres táborából sokan vannak, akik hobbi szinten vagy kevés tapasztalattal szeretnének térbeli modelleket készíteni, az alkalmazás kompatibilis a meghatározó tervező (CAD) programokkal. Ennek oka, hogy azoknak a mérnököknek, tervezőknek és építészeknek is utánozhatatlan modellezési élményt nyújtson, akik szakmájukból adódóan, hivatásszerűen foglalkoznak 3D tervezéssel.

„A CAD-rendszerbe közvetlenül integrált LiDAR szenzorral létrejött, egyedi hardverkombináció merőben új munkafolyamatokat eredményez, megkönnyíti és felgyorsítja a tervezést” – mondta Csanády István, a Shapr3D vezérigazgatója. Hozzátette: „a jelenleg demo verzióban működő fejlesztés a tervek szerint év végére lehet teljes egészében elérhető funkció”.

A szakemberek rengeteg időt spórolhatnak meg a beépített LiDAR érzékelőből származó adatokat a Parasolid Convergent Modelinggel kombináló megoldással. Ráadásul tovább javítja a használhatóságot, hogy az új táblagépekhez az Apple Magic Mouse és Magic Keyboard támogatást is nyújt.

„Egy évtizeddel azután, hogy Steve Jobs bemutatta az első iPadet, eljutottunk oda, hogy a filigrán táblagépek felveszik a versenyt a bivalyerős asztali rendszerekkel, miközben tartalomfogyasztási eszközökből tartalomkészítőkké válnak”

– véli a Shapr3D alapítója, akinek 2015-ben elindított ötletében olyan tőketársaságok láttak fantáziát, mint a Lifeline Ventures (a játékfejlesztő Supercell egyik fő befektetője), az InReach Ventures (Instagram), a Point Nine Capital (Revolut) vagy a Creandum (Spotify).

Eddig 7,5 millió dollár külföldi befektetés érkezett a Shapr3D-be, amely 2019-ben megötszörözte piaci értékét, miközben hozzákezdett az applikáció Windows alapon történő fejlesztéséhez is.

 

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés