Connect with us

Hirdetés

technokrata

SAS Data Management: Big Data üzleti felhasználók részére

Smart home

SAS Data Management: Big Data üzleti felhasználók részére

A SAS továbbfejlesztett adatmenedzsment eszköztárával a vállalatok maximalizálhatják a Big Data-ban és a Hadoopban rejlő lehetőségeket.

A szervezetek szeretnének minél gyorsabban értéket teremteni az adataikból, azonban a Hadoop és egyéb big data technológiákba történő beruházások időt, valamint adatintegrációhoz, adatok szűréséhez, és riportokban, elemzésekben való felhasználásához szükséges szakértelmet igényelnek. Az adatminőség-biztosító és adatintegrációs megoldások vezető szállítójának számító SAS nemrégiben újította meg SAS Data Management eszköztárát, amellyel az üzleti felhasználók saját maguk tudják előkészíteni adataikat elemzéseikhez, miközben az IT által meghatározott adatkezelési folyamatoknak, sztenderdeknek is megfelelnek.

A SAS Data Management új szerepkör-alapú felületei és integrált adatmenedzsment funkciói jelentősen csökkentik az IT részlegek adatkezelési terheit. Az új SAS Federation Serverrel a felhasználók több forrásból származó adatokat is összekapcsolhatnak, és az igényeiknek megfelelő virtuális üzleti nézeteket hozhatnak létre az adatok mozgatása és duplikálása nélkül.

„Amennyiben az üzleti felhasználók maguk is képesek elemezni az adatokat, a szervezetnek nem kell időigényes manuális feladatokkal terhelnie az IT részleget.” – mondta el Jim Davis, a SAS senior alelnöke és marketingigazgatója. „Ha az üzleti felhasználók az informált döntések meghozatalához képesek gyorsan értéket teremteni az adatokból, az IT személyzet több időt fordíthat olyan projektekre, amelyekhez kifejezetten az ő informatikai szaktudásuk szükséges.”

bigdata410

Az üzleti felhasználók hatékonyabban dolgozhatnak, ha azonnal hozzáférhetnek a számukra szükséges megbízható információkhoz. A SAS Data Managementbe integrált adatjavító, munkafolyamat-kezelő, adatminőség-monitorozó és dashboard funkciókkal a szervezetek a különböző felhasználói igényeknek megfelelően alakíthatják a szoftvert.

TÖBB ADATFORRÁS EGYESÍTÉSE

Az üzleti felhasználók sokszor olyan kérdéseket fogalmaznak meg, amelyekhez több szervezeti egységtől vagy különböző adatforrásokból származó információkra van szükségük. A SAS Federation Serverrel a felhasználók gyorsan és egyszerűen érhetik el – duplikálás és áthelyezés nélkül – a megbízható információkat, készíthetnek jelentéseket, és közvetlenül kezelhetik adataikat. Mindezt az adatbázis absztrakciós réteg teszi lehetővé, melynek segítségével az IT és az üzleti területen dolgozók is gyorsan hozzáférhetnek a különböző forrásokban lévő adatokhoz.

big-data

Például ha egy üzleti felhasználónak olyan jelentésre van szüksége, amely az aktuális értékesítési előrejelzéseket egyesíti a marketingkampány adataival, a SAS Federation Serverrel létrehozhat egy egyszerű nézetet, amely összekapcsolja a két eredményt, és folyamatosan a legfrissebb, üzletileg releváns adatcímkékkel ellátott adatokat biztosítja. Ez lényegesen egyszerűbb művelet, mintha az IT részleg napokat vagy heteket töltene egy komplex adatintegrációs folyamat fejlesztésével.

HADOOP-INTEGRÁCIÓ

Azzal, hogy kiegészíti a Hadoop által biztosított funkciókat (MapReduce, Hive, Pig) metaadat-kezeléssel, adatkapcsolat és -biztonság menedzselését szolgáló technikákkal, a SAS Data Management használhatóvá teszi a Hadoop technológiát nagyvállalati üzleti környezetben. A SAS továbbfejlesztett adatmenedzsment megoldásával a felhasználók Hadoopban kezelhetik az alapadatokat és végezhetik el az adatfeltárást. Mindez nem igényel speciális Hadoop szakértelmet, végrehajtható az üzleti és technikai felhasználók meglévő SAS-ismeretével.

shutterstock_big data

Bővebben a SAS-ról és a Hadoopról: www.sas.com/hadoop

További információ arról, hogy az adatmenedzsment stratégia hogyan ösztönözheti az üzleti értékteremtést: Data Virtualization: Flexible technology for the agile enterprise.

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés