Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbb és népszerűbb lesz a Blu-ray

Smart home

Olcsóbb és népszerűbb lesz a Blu-ray

A DVD technológia utódja szépen lassan feljövőben van.

Egy most napvilágot látott tanulmányból kiderül, hogy a Blu-ray lejátszók és lemezek iránti kereslet az elkövetkezendő három esztendőben folyamatosan növekedni fog, ami elsősorban annak köszönhető, hogy mind a készülékek, mind pedig a velük kompatibilis lemezek ára stabilan csökken.

A jelentés szerint a tavalyi esztendő első negyedéve és 2009 első negyedéve között 183 százalékkal növekedtek a Blu-ray eladások, 2008 második negyedéve és az idei év hasonló időszaka között kereken 200 százalékos növekedésen ment keresztül a piac, ugyanezen évek harmadik negyedéves adatai között pedig 180 százalékos különbség fedezhető fel.

Egy 25 GB adattároló kapacitású BD-R lemez az amerikai piacon jelenleg mintegy 5 dollárba kerül, de amennyiben hihetünk az előrejelzéseknek, akkor ugyanez a diszk 2012-ben már 1,50 dolláros áron lesz kapható. Magyarul nem csak az asztali Blu-ray lejátszók és Blu-ray filmek ára csökken rohamosan, hanem ezzel párhuzamosan az írható lemezek, illetve a számítógépbe szerelhető meghajtók ára is.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés