Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nők és a Facebook – lehull a lepel

Smart home

Nők és a Facebook – lehull a lepel

A helyes mosoly mögött többnyire hárpia lakik?

A nők Facebookhoz való viszonyát kutatta egy nemrég nyilvánosságra került felmérés. Biztos mindenki számára ismert a helyzet, hogy a közösségi hálózaton vannak olyan barátaink, akikre a való életben egyáltalán nem használnánk ezt a jelzőt. Nos, a nők jó része gondolkodik így sok-sok facebookos ismerőséről.

Az amerikai Eversave 400 nő megkérdezésével végzett kutatást, melyben Facebookon köttetett kapcsolataikról faggatták őket. Eredetileg piackutatási célokból vágtak bele a felmérés elkészítésébe, melynek során a közösségi hálózat napi gazdasági helyzetre gyakorolt hatását akarták vizsgálni, de meglepő felfedezést tettek. Az adatok elemzésével ugyanis kiderült, hogyan viszonyulnak a nők online ismerőseikhez, mennyire kedvelik/utálják őket.

A vizsgált célcsoport nagy része számolt be arról, hogy legalább egy „barátja” „drámakirálynőt” játszik a Facebookon, és majdnem ugyanennyien tettek említést legalább egy olyan ismerősről, aki ellenszenvet keltően adja a „büszke anyát” a közösségi hálózaton. 83 százalékuk elismerte, hogy legalább egyszer éreztek már zavarónak egy-egy, nőismerősük által közzétett információt a Facebookon. 63 százalékuk panaszkodott arra, hogy idegesítette már fel ismerőse panaszkodással, 65 százalékuk pedig túl soknak tartotta ismerősei állapotfrissítéseit.

46 százalékuk utálja, hogy vannak olyan „barátaik”, akik túl sok bejegyzést like-olnak, 40 százalékuk pedig azért háklis ismerőseire, mert azok helytelen módon vagy túl gyakran népszerűsítenek „mindenféle ügyet” a Facebookon keresztül. Ugyanennyien nyilatkoztak úgy, hogy bele-belebotlanak olyanokba, akik hamis információkat vagy képeket osztanak meg magukról, azt próbálván érzékeltetni, hogy tökéletes életet élnek.

Ahelyett, hogy a fentiekből következtetéseket vonnánk le, álljon itt két inforgrafika (angolul), summázandó a tapasztalatokat:

 infografika facebook frenemy 1.jpg

infografika facebook frenemy 2.jpg



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés