Connect with us

technokrata

Nők és a Facebook – lehull a lepel

Smart home

Nők és a Facebook – lehull a lepel

A helyes mosoly mögött többnyire hárpia lakik?

A nők Facebookhoz való viszonyát kutatta egy nemrég nyilvánosságra került felmérés. Biztos mindenki számára ismert a helyzet, hogy a közösségi hálózaton vannak olyan barátaink, akikre a való életben egyáltalán nem használnánk ezt a jelzőt. Nos, a nők jó része gondolkodik így sok-sok facebookos ismerőséről.

Az amerikai Eversave 400 nő megkérdezésével végzett kutatást, melyben Facebookon köttetett kapcsolataikról faggatták őket. Eredetileg piackutatási célokból vágtak bele a felmérés elkészítésébe, melynek során a közösségi hálózat napi gazdasági helyzetre gyakorolt hatását akarták vizsgálni, de meglepő felfedezést tettek. Az adatok elemzésével ugyanis kiderült, hogyan viszonyulnak a nők online ismerőseikhez, mennyire kedvelik/utálják őket.

A vizsgált célcsoport nagy része számolt be arról, hogy legalább egy „barátja” „drámakirálynőt” játszik a Facebookon, és majdnem ugyanennyien tettek említést legalább egy olyan ismerősről, aki ellenszenvet keltően adja a „büszke anyát” a közösségi hálózaton. 83 százalékuk elismerte, hogy legalább egyszer éreztek már zavarónak egy-egy, nőismerősük által közzétett információt a Facebookon. 63 százalékuk panaszkodott arra, hogy idegesítette már fel ismerőse panaszkodással, 65 százalékuk pedig túl soknak tartotta ismerősei állapotfrissítéseit.

46 százalékuk utálja, hogy vannak olyan „barátaik”, akik túl sok bejegyzést like-olnak, 40 százalékuk pedig azért háklis ismerőseire, mert azok helytelen módon vagy túl gyakran népszerűsítenek „mindenféle ügyet” a Facebookon keresztül. Ugyanennyien nyilatkoztak úgy, hogy bele-belebotlanak olyanokba, akik hamis információkat vagy képeket osztanak meg magukról, azt próbálván érzékeltetni, hogy tökéletes életet élnek.

Ahelyett, hogy a fentiekből következtetéseket vonnánk le, álljon itt két inforgrafika (angolul), summázandó a tapasztalatokat:

 infografika facebook frenemy 1.jpg

infografika facebook frenemy 2.jpgSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu