Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezüst és cink – végre megújul az akkumulátortechnika?

Smart home

Ezüst és cink – végre megújul az akkumulátortechnika?

Hamarosan lecserélhetjük mai, veszélyesnek tartott energiatárolóinkat, így többé nem robbanhat fel, gyulladhat ki egy noteszgép.

Régóta lehet már hallani azokról a hírekről, hogy a jelenlegi, lítium-ionos akkumulátorok megérettek a leváltásra. Egyrészt viszonylag alacsony energiatároló sűrűségük miatt, másrészt több olyan eset is történt az elmúlt néhány évben, melyben valamilyen okból ezek az eszközök túlhevültek – néha még használójukban is kárt okoztak.

A ZPower azt ígéri, hogy már nem kell sokáig kihúznunk a jelenlegi technológiával. IDF-en tett bejelentésük szerint ezüst-cink akkumulátoruk már jövőre debütálni fog a piacon, egy konkrétan meg nem nevezett „nagy notebook márka” jóvoltából. A vállalat állíja, hogy 40 százalékkal nagyobb üzemidőt képesek biztosítani az új technológia révén, a hagyományos, lítium-ion telepekhez képest. Emellett kémiailag jóval stabilabb termékeket kapunk a fejlesztés eredményeként, ígérte a Zpower.

Két további jó hírrel is szolgált a vállalat. Egyrészt az akkumulátorokban használt anyagok 95 százaléka újrafeldolgozható, ami igen szép aránynak mondható egy alapvetően környezetszennyező komponens esetében. Másrészt az elavult/elhasználódott telepek becserélhetők lesznek egy új vásárlása esetén, vagyis arra ösztönzik majd a vásárlókat, hogy ne a szemétbe dobják az eszközt, hanem adják le a begyűjtő helyeken, boltokban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés