Connect with us

Hirdetés

technokrata

MAGic 11: szoftver gyengénlátóknak

Laptop

MAGic 11: szoftver gyengénlátóknak

Windows Vista kompatibilitás, a még nem támogatott szoftverekhez felhasználói kiegészítések – megújult a gyengénlátók digitális életét megkönnyítő alkalmazás.

Egy gyengénlátó számítógép-felhasználó számára elengedhetetlen a képernyőnagyító szoftver használata annak érdekében, hogy a számítógépet látásának megőrzése mellett használhassa. Ezen túlmenően tény, hogy a különböző látássérültséggel rendelkező embereknek eltérőek az igényeik, így a szoftvergyártóknak komoly kihívást jelent a képernyőnagyító szoftverek fejlesztése. A most megjelent MAGic 11.0 lehetőséget kínál, hogy a jelenleg még nem támogatott alkalmazásokhoz a felhasználók saját maguk készíthessenek a program használatát megkönnyítő kiegészítéseket.

Főbb újdonságai
– Windows Vista támogatása: A Vista új típusú megjelenési stílusa is könnyen nagyítható. A fókuszkiemelés során a kijelölt elemet a MAGic egy négyszögletes keretben jeleníti meg, melynek méretei szabadon változtathatók.
– Office 2007 támogatása: Az Office 2007 programcsomagban bevezetett új menüszalag használata is megoldottát vált.
– Megnövelt nagyítási képesség: A korábbi 16-szoroshoz képest már maximum 36-szoros nagyításra alkalmas a program.
– A nagyított részt a szoftver igény szerint fel is olvassa. A MAGic jelen változatában a Profivox beszédszintetizátor ugyanazon verziója használható, mint a JAWS 9.0-ban, ennek köszönhetően emberibb hangzású felolvasás érhető el.
– A gyártó Freedom Scientific cég új dokumentum-és távolságkamerájának (ONYX) támogatása: a MAGic telepítése során a számítógépre kerül az ONYX dokumentum-és távolságkamera meghajtó- és kezelőprogramja is. Ez lehetőséget ad az ONYX és a MAGic képességeit együtt használva akár távoli (például a táblán lévő információk egy iskolában), akár közeli (például tankönyv, jegyzetfüzet) elhelyezkedésű dokumentumok kényelmes olvasására.

A szoftver demo változata letölthető az alapítvány honlapjáról. Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány emellett – egy 2 órás villámtanfolyam keretében – minden érdeklődőnek bemutatja, hogyan lehet a szoftver használatával hatékonyabbá tenni a számítógépes munkát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés