Connect with us

Laptop

Windows 7

Élet a Vista után – megjelenési időpont cikkünkben.

Jelenleg „7” kódnév alatt fut a következő generációs Windows a redmondi fejlesztők körében, értesült nemrég a News.com. A Windows 7-ről a Microsoft egy múltheti konferencián számolt be, ahol azonban nem sok részletet osztottak meg a nyilvánossággal. Az információmorzsák szerint a következő kliens operációs rendszert takarja a szám, megjelenési ideje pedig 2010-re tehető. A szoftverfejlesztő vállalat a bejelentéssel szeretné meggyőzni arról a felhasználókat, hogy – szemben a Windows Vista 6 évesre nyúló fejlesztési idejével – ezúttal kiszámíthatóbb lesz a megjelenési ütemterv. Egyben nagyobb teret kíván adni a fejlesztők és az üzleti felhasználók, partnerek közötti párbeszédnek.

A Windows Vistánál még nem igazán érvényesült ez a hozzáállás. Ugyan a vállalati szféra az otthoni felhasználókhoz képest két hónappal hamarabb, már november végén belevághatott az átállásba, az elmúlt bő fél év alatt sem szerették meg igazán a cégek a Vistát. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy sokan még mindig nem migráltak; arra várnak, hogy a Microsoft kiadja az operációs rendszer első javítócsomagját (a Vista SP1-ről bővebben itt).

Mint a Vista esetében, a Windows 7 (amely egyébként korábban Vienna kódnév alatt „futott”) is külön otthoni és üzleti változatokban jelenik meg, valamint szemben a korábbi értesülésekkel, most úgy tűnik, hogy még mindig lesz 32 bites változata is. Emellett azt is beismerte a szoftverfejlesztő cég, hogy jelenleg egy előfizetéses modell tervét is vizsgálják, de ezzel kapcsolatban semmilyen konkrétumról nem voltak hajlandók nyilatkozni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom