Connect with us

technokrata

Multimédia távirányítós Logitech egér-billentyűzet csomag

Laptop

Multimédia távirányítós Logitech egér-billentyűzet csomag

Az elegáns külsejű Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote megkönnyíti a számítógépes multimédia használatát.

A Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote termékcsomag minimalista megjelenésével új irányzatot indít, melynél a formatervezés lényege, hogy a manapság egyre gyakrabban lakóterekben elhelyezett számítógépek kiegészítői könnyen beleolvadjanak egy otthoni környezetbe. A multimédia távirányító segítségével digitális képeinket, zenéinket és videóinkat úgy is élvezhetjük, hogy közben nem kell a számítógép előtt ülnünk.

Programozható gombok egyéni ízlés szerint
A Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote csomag távirányítója teljeskörű vezérlést biztosít zenehallgatáshoz, internetes rádiózáshoz, a PC navigációjához és fényképek nézegetéséhez egyaránt. A Logitech 27 MHz-es vezeték nélküli technológiáját használó távirányító hatósugara 4,8 méter. A távkapcsoló kompatibilis a legtöbb modern médialejátszó alkalmazással, mint például az iTunes, a Musicmatch, a Windows Media Player vagy a WinAmp. A csomagban megtalálható a Logitech MediaLife szoftvere is, ami egyetlen közös felületen egyesíti a számítógépen található zenéket, képeket és videókat.


A távirányítón 7 darab személyre szabható gomb van, amiket a Logitech SetPoint szoftverével lehet beprogramozni. Ebből 3 ˝okos gomb˝, amit egyszerűen betaníthatunk, ha hosszan lenyomva tartjuk őket egy nyitott zenelista, internetes rádióállomás, PC alkalmazás, mappa vagy weboldal felett.
A modern minimalista formatervezés jegyében az egér, a billentyűzet és a távirányító is korlátozott számú nyomógombot kapott, melyek mindegyike annak hasznossága szerint lett kiválogatva. A billentyűzeten vannak gombok a képek és zenék manipulálásához, mint például a Rotate (elforgatás) és a Shuffle (sorrend összekeverése). Alapértelmezés szerint a Rotate nyomógomb a digitális fényképeket 90 fokkal jobbra forgatja, de ez átállítható a másik irányra is. Egy Ctrl+Rotate billentyűkombináció a képet az ellenkező irányba forgatja el.

A 800 DPI felbontású optikai egéren a Logitech Tilt Wheel Plus Zoom gördítője kapott helyet, amivel a fotók és dokumentumok oldalirányú görgetése és nagyítása is lehetséges. A Logitech SetPoint szoftverrel az egéren és a billentyűzeten minden gombot át lehet programozni, hogy tetszés szerinti alkalmazásokat indítsanak el.

Intelligens energiagazdálkodás
A Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote csomagban található billentyűzet várható elem-élettartama átlagos felhasználás mellett 6 hónap. Az egér egy elemkészlettel akár 8 hónapig vagy még tovább is bírja, annak az optikai megoldásnak köszönhetően, ami az emberi szem számára láthatatlan, és nagyon kevés áramot fogyasztó fénysugarat használ. Az egéren található ki-be kapcsoló segítségével az elemek élettartamát még tovább növelhetjük. A kimerült elemek okozta kellemetlen meglepetéseket elkerülendő az S 510 csomag minden tagján elemtöltöttség-jelző fény kapott helyet, ami zöldről pirosra vált, ha a billentyűzet, az egér vagy a távirányító elemeiben már csak 10 napra elegendő áram maradt. A billentyűzet elem-töltöttségének ellenőrzését bármikor elvégezhetjük az F1 gomb lenyomásával.

Egyedi kialakítás, maximális kényelem
A billentyűzet, az egér és a távirányító az alapvető kényelmi szempontok figyelembe vétele mellett a mai szórakoztató elektronikai termékek stílusát utánozza: karcsú formák, fényes fekete és ezüst rajzolattal. Az ultra-lapos zéró dőlésszögű (Zero Degree Tilt) billentyűzet kialakítás esztétikai és ergonómiai megfontolásból is kedvező. A felhasználó további kényelmének érdekében a Logitech a billentyűzethez egy nagy felületű, beépített tenyértámaszt is mellékel. Az egér és a távirányító kialakítása tökéletesen megfelel jobb- és balkezeseknek is. A vékony építésű távirányító intuitív elrendezésének köszönhetően a multimédia vezérlése gyerekjáték, közben még csak rá sem kell néznünk a távkapcsoló gombjaira.
A hagyományos négyirányú billenőgomb vagy négygombos navigáció helyett a távirányító közepén – pontosan hüvelykujjunk természetes nyugvóhelye alatt – egy gördítőt találunk, mellyel az irányítás kényelmesebb és egyszerűbb. A gördítő helyzete lecsökkenti az irányításhoz szükséges ujjmozgást, és zökkenőmentes navigációt tesz lehetővé még a ˝3 méterről látható˝ felhasználói felületek menüiben is, mint például a Microsoft Windows XP Media Center Edition, az Intervideo Home Theater, a Cyberlink PowerCinema vagy a Logitech MediaLife szoftvereké. A nagy méretű Back (visszalépés) és OK (előrelépés) gombok könnyen kitapinthatók a gördítő alatt és felett.

Vezeték nélküli kapcsolat
A Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote nagyteljesítményű 27 MHz-es vezeték nélküli technológiát használ. A tartozék USB állványon megül a mini USB vevőállomás, ami a billentyűzetet, az egeret és a távirányítót a számítógéphez csatlakoztatja. Ez a csomag így mobil kiegészítőként is használható, mivel az USB dugót az egérrel vagy akár a távirányítóval együtt is könnyen magunkkal vihetjük az útra.

Ár és elérhetőség
A Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote javasolt fogyasztói ára 25.990 forint. A termék októbertől kezdve lesz kapható. A Logitech forgalomba hoz majd egy távirányító vagy mini-vevő nélküli változatot is Logitech Cordless Desktop S 510 néven. Utóbbi termék javasolt fogyasztói ára 19.900 forint, és ugyancsak októbertől lesz kapható Európában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek