Connect with us

technokrata

Multimédia távirányítós Logitech egér-billentyűzet csomag

Laptop

Multimédia távirányítós Logitech egér-billentyűzet csomag

Az elegáns külsejű Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote megkönnyíti a számítógépes multimédia használatát.

A Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote termékcsomag minimalista megjelenésével új irányzatot indít, melynél a formatervezés lényege, hogy a manapság egyre gyakrabban lakóterekben elhelyezett számítógépek kiegészítői könnyen beleolvadjanak egy otthoni környezetbe. A multimédia távirányító segítségével digitális képeinket, zenéinket és videóinkat úgy is élvezhetjük, hogy közben nem kell a számítógép előtt ülnünk.

Programozható gombok egyéni ízlés szerint
A Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote csomag távirányítója teljeskörű vezérlést biztosít zenehallgatáshoz, internetes rádiózáshoz, a PC navigációjához és fényképek nézegetéséhez egyaránt. A Logitech 27 MHz-es vezeték nélküli technológiáját használó távirányító hatósugara 4,8 méter. A távkapcsoló kompatibilis a legtöbb modern médialejátszó alkalmazással, mint például az iTunes, a Musicmatch, a Windows Media Player vagy a WinAmp. A csomagban megtalálható a Logitech MediaLife szoftvere is, ami egyetlen közös felületen egyesíti a számítógépen található zenéket, képeket és videókat.


A távirányítón 7 darab személyre szabható gomb van, amiket a Logitech SetPoint szoftverével lehet beprogramozni. Ebből 3 ˝okos gomb˝, amit egyszerűen betaníthatunk, ha hosszan lenyomva tartjuk őket egy nyitott zenelista, internetes rádióállomás, PC alkalmazás, mappa vagy weboldal felett.
A modern minimalista formatervezés jegyében az egér, a billentyűzet és a távirányító is korlátozott számú nyomógombot kapott, melyek mindegyike annak hasznossága szerint lett kiválogatva. A billentyűzeten vannak gombok a képek és zenék manipulálásához, mint például a Rotate (elforgatás) és a Shuffle (sorrend összekeverése). Alapértelmezés szerint a Rotate nyomógomb a digitális fényképeket 90 fokkal jobbra forgatja, de ez átállítható a másik irányra is. Egy Ctrl+Rotate billentyűkombináció a képet az ellenkező irányba forgatja el.

A 800 DPI felbontású optikai egéren a Logitech Tilt Wheel Plus Zoom gördítője kapott helyet, amivel a fotók és dokumentumok oldalirányú görgetése és nagyítása is lehetséges. A Logitech SetPoint szoftverrel az egéren és a billentyűzeten minden gombot át lehet programozni, hogy tetszés szerinti alkalmazásokat indítsanak el.

Intelligens energiagazdálkodás
A Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote csomagban található billentyűzet várható elem-élettartama átlagos felhasználás mellett 6 hónap. Az egér egy elemkészlettel akár 8 hónapig vagy még tovább is bírja, annak az optikai megoldásnak köszönhetően, ami az emberi szem számára láthatatlan, és nagyon kevés áramot fogyasztó fénysugarat használ. Az egéren található ki-be kapcsoló segítségével az elemek élettartamát még tovább növelhetjük. A kimerült elemek okozta kellemetlen meglepetéseket elkerülendő az S 510 csomag minden tagján elemtöltöttség-jelző fény kapott helyet, ami zöldről pirosra vált, ha a billentyűzet, az egér vagy a távirányító elemeiben már csak 10 napra elegendő áram maradt. A billentyűzet elem-töltöttségének ellenőrzését bármikor elvégezhetjük az F1 gomb lenyomásával.

Egyedi kialakítás, maximális kényelem
A billentyűzet, az egér és a távirányító az alapvető kényelmi szempontok figyelembe vétele mellett a mai szórakoztató elektronikai termékek stílusát utánozza: karcsú formák, fényes fekete és ezüst rajzolattal. Az ultra-lapos zéró dőlésszögű (Zero Degree Tilt) billentyűzet kialakítás esztétikai és ergonómiai megfontolásból is kedvező. A felhasználó további kényelmének érdekében a Logitech a billentyűzethez egy nagy felületű, beépített tenyértámaszt is mellékel. Az egér és a távirányító kialakítása tökéletesen megfelel jobb- és balkezeseknek is. A vékony építésű távirányító intuitív elrendezésének köszönhetően a multimédia vezérlése gyerekjáték, közben még csak rá sem kell néznünk a távkapcsoló gombjaira.
A hagyományos négyirányú billenőgomb vagy négygombos navigáció helyett a távirányító közepén – pontosan hüvelykujjunk természetes nyugvóhelye alatt – egy gördítőt találunk, mellyel az irányítás kényelmesebb és egyszerűbb. A gördítő helyzete lecsökkenti az irányításhoz szükséges ujjmozgást, és zökkenőmentes navigációt tesz lehetővé még a ˝3 méterről látható˝ felhasználói felületek menüiben is, mint például a Microsoft Windows XP Media Center Edition, az Intervideo Home Theater, a Cyberlink PowerCinema vagy a Logitech MediaLife szoftvereké. A nagy méretű Back (visszalépés) és OK (előrelépés) gombok könnyen kitapinthatók a gördítő alatt és felett.

Vezeték nélküli kapcsolat
A Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote nagyteljesítményű 27 MHz-es vezeték nélküli technológiát használ. A tartozék USB állványon megül a mini USB vevőállomás, ami a billentyűzetet, az egeret és a távirányítót a számítógéphez csatlakoztatja. Ez a csomag így mobil kiegészítőként is használható, mivel az USB dugót az egérrel vagy akár a távirányítóval együtt is könnyen magunkkal vihetjük az útra.

Ár és elérhetőség
A Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote javasolt fogyasztói ára 25.990 forint. A termék októbertől kezdve lesz kapható. A Logitech forgalomba hoz majd egy távirányító vagy mini-vevő nélküli változatot is Logitech Cordless Desktop S 510 néven. Utóbbi termék javasolt fogyasztói ára 19.900 forint, és ugyancsak októbertől lesz kapható Európában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd