Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szakképzési és elektronikus távoktatási konferencia: az EU vezetői is tartanak előadást

Laptop

Szakképzési és elektronikus távoktatási konferencia: az EU vezetői is tartanak előadást

2003. november 12-én és 13-án Budapesten Kihívások és lehetőségek a szakképzés és az elektronikus távoktatás területén a csatlakozásra váró országok számára címmel nemzetközi konferenciát rendeznek.

Az Oktopusz Alapítvány és a Mimóza Communications Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter úr fővédnökségével és Molnár Gyula az Informatikai Bizottság alelnökének védnökségével nemzetközi szakképzési és elektronikus távoktatási konferenciát szervez, amely a Leonardo da Vinci Community Vocational Training Programme hozzájárulásával és az Apertus Kft. szakmai támogatásával valósul meg.

A szakképzés és az elektronikus távoktatás kulcsfontosságú elemei az EU élethosszig tartó tanulási stratégiájának, hiszen ezek alapvető eszközei azon közösségi tudáson alapuló társadalom formálásának, amelyet Európának hívunk. Ez a két terület még relevánsabb a Közép-kelet-európai országok esetében, amelyek az Európai Unióba történő belépés előtt állnak. Ezek az országok ugyanannyi lehetőség, mint amennyi kihívás előtt állnak: szakképzési és elektronikus távoktatási rendszereik, irányelveik és gyakorlatuk integrációja, illetve az új utak megtalálása a már létező európai gyakorlatban, mind-mind komoly kihívást jelentenek. Ez a nemzetközi konferencia ezen kérdések megvitatására vállalkozott.

A Kihívások és lehetőségek a szakképzés és az elektronikus távoktatás területén a csatlakozásra váró országok számára címmel megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciára elfogadták a szervezők felkérését, és előadást tartanak az EU szakképzési és elektronikus távoktatási szervezeteinek vezetői is.

Magyarországon első ízben lesz hallható Sellin Burkart, a CEDEFOP (European Centre For the Development of Vocational Training) vezető munkatársa, Hans F. van Aalst az EfVET (European Forum of Technical and Vocational Education and Training) elnökének, valamint Patrick Chevalier a European Institute for E-Learning Kutatás-fejlesztési igazgatójának előadása. Összesen 18 külföldi szakember fogadta el a szervezők meghívását és érkezik előadóként a rendezvényre.

A szervezők célja, hogy a jelenlévő EU szakemberek segítségével kifejezetten a mindennapi gyakorlathoz kapcsolódó, releváns kérdések fogalmazódjanak meg és ezekre realista és praktikus válaszokat kapjanak az esemény résztvevői. A konferencia lehetőséget nyújt, hogy személyesen, közvetlenül a döntéshozóktól tudják meg az érdeklődők, hogy mire számíthatnak a csatlakozó országok a szakképzési irányelvek, támogatások és partnerprogramok tekintetében.

A konferencián a résztvevők információt kaphatnak arról is, hogy a Coedu Tudásháló Kft. a Municípium Magyarország Alapítvány közbeszerzésén nyertes konzorcium vezetőjeként 2003. novemberében bevezeti és üzemelteti a Coedu távoktatási rendszert, valamint az Alapítvány által rendelkezésükre bocsátott hat tananyagból elektronikus tananyagokat hoztak létre helyi önkormányzatok és civil szervezetek számára az EU csatlakozással kapcsolatos gyakorlati tennivalók témakörében.

A konferencia 2003. november 12-én és 13-án kerül megrendezésre a Matáv Székház Tölösi Konferencia Központban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés