Connect with us

technokrata

Red Hat: használjunk Windows-t!

Laptop

Red Hat: használjunk Windows-t!

A Red Hat egyik vezetője azt javasolta a felhasználóknak, hogy Windows-t futtassanak az otthoni számítógépeken.

A Linux a Microsoft operációs rendszereinek legkomolyabb versenytársa az asztali PC-k tekintetében. Az elmúlt időkben egyre-másra váltottak át kisebb-nagyobb cégek a pingvines OS-re, nem egy város kormányzata is az olcsóbb szoftverek mellett tette le a voksát (a távol-keleti kezdeményezéseket pedig már meg sem említjük). Népszerűsége folyamatosan növekszik, ám nemrég az egyik legnagyobb disztribúció vezetője tanácsolta el az embereket a Linux használatától.

Matthew Szulik, a Red Hat vezérigazgatója a hét elején közölte, hogy habár a vállalati felhasználás szempontjából a Linux minden elvárásnak megfelel már, otthoni alkalmazásra még nem javallott Windows-ról váltani. ˝A felhasználói piacot tekintve a Windows valószínűleg továbbra is a legjobb választás.˝ – mondta Szulik – ˝Kezdve a drivertámogatottságtól az egyéb hagyományos funkciókig, a klasszikus otthoni felhasználó számára – véleményem szerint – a Linuxnak további fejlődésre van szüksége.˝

Szulik azonban nem a Linux ellen beszélt, szerinte ugyanis pár év fejlődés után be fog érni az operációs rendszer, s a vállalati alkalmazás mellett az egyéni felhasználókat is képes lesz megfelelően kiszolgálni. ˝A hétköznapi emberek USB-meghajtókat és a digitális fényképezőgépek támogatását várják; holott a vállalati környezetnek mások az igényei. Úgy hisszük, hogy ez utóbbi terület több stratégiát igényel és olyan vásárlókkal rendelkezik, akik elvárásainak meg tudunk felelni.˝Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp