Connect with us

Hirdetés

technokrata

ICQ Pro – végre frissült az eredeti kliens is!

Laptop

ICQ Pro – végre frissült az eredeti kliens is!

Az ICQ Pro változatának verziószáma már jó ideje nem lépett előre, nemrég azonban (nagy csendben) kikerült a legfrissebb változat is.

Mint ahogyan azt megszokhattuk, ismét egy alfa változattal gazdagodott a kínálat – talán sosem lesz végleges verzió az ICQ-ból. Ennek értelmében a fejlesztők nem (most sem) vállalnak garanciát a hibátlan működésre; a szoftver eredeti letöltési oldalán is tekintélyes helyet kapott a már ismert hibák listája (ezekről még szó lesz később).

A szoftver minimum követelménye a Windows 98-as vagy annál újabb operációs rendszer (kivéve a Windows NT-t, melyen nem fut a kliens). Emellett az Internet Explorer 5.0 vagy magasabb verziószámú böngésző sem árt a használatához. Nem támogatja a nyelvi kiegészítéseket, így aki eddig használt üzenőszoftveréhez ilyen kiterjesztést, az vagy kénytelen lesz lemondani a magyarul ˝beszélő˝ ICQ-ról, vagy továbbra is be kell érje a korábbi verzióval. Jelenleg az ICQ Add-onokat sem támogatja, a fejlesztők szerint azonban a következő kiadásban ezeket a hátrányokat már orvosolni fogják.

Nézzük akkor a már ismert hibák listáját!
– letöltés (bejövő file-transzfer) esetén a kontaktlista felső része villog (ez talán nem is olyan nagy bug)
– némely hálózati beállítás esetén az állományátvitel nem működik (ez viszont már annál inkább)
– némely dialógusablak nem megfelelően jelenik meg, ha nem a klasszikus skint használja a program
– a gépelés kijelzése nem működik megfelelően az AIM felhasználókkal való csevegés esetében

A sok negatívum után ideje felsorolni a pozitív változásokat is. A kliens új, tetszetősebb kinézetet kapott, illetve javítottak a skin támogatottságon is (még ha a hibalistából ez nem is tűnik ki). A Pro változat használói is képesek immár az AOL üzenőkliensét futtatókkal csevegni. Itt is megjelent a Lite változatból már ismerős Private és Public módok beállításának lehetősége, illetve már e-mailben is be lehet jelentkezni. Ha már a Lite verziót említettük: a Pro még szorosabb integrálásba került a ˝kistestvérrel˝.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés