Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan új SuSE Linux születik

Laptop

Hamarosan új SuSE Linux születik

A SuSE bejelentése szerint asztali operációs rendszeréből a következő hónapban újabb változatot dobnak piacra.

A SuSe Linux 9.0 egyik legfontosabb újítása az Advanced Micro Devices, azaz az AMD legújabb, 64 bites Athlon processzorának támogatása. Ennek révén könnyebbé válik a Windows-ról való váltás ebben a környezetben is, mondta Holger Dryoff, a SuSE amerikai menedzsere.

Európa legnagyobb Linux disztribútora természetesen nem csak erre a változtatásra alapozza az operációs rendszer várható sikerét. A legutolsó változatú KDE webböngészőt és grafikai felhasználói felületet kapják majd ezen verzió birtokosai. Természetesen az OpenOffice irodai alkalmazáscsomag is a legújabb változatban képviselteti magát. A cég tájékoztatása szerint az OS része lesz a Kopete nevű azonnali üzenőszoftver is, mely az AOL, az MSN, az ICQ és a Yahoo hasonló szolgáltatást használóival, valamint az IRC-zőkkel lesz képes kapcsolatot tartani. Ezen felül a 9.0-s változat jobban fogja támogatni a Microsoft NTFS file-rendszerét, így még egyszerűbben futtathatják majd a felhasználók ugyanazon merevlemezen a két operációs rendszert vagy válthatnak Windows-ról Linuxra.

Maga a kernel a 2.4.21-es Linux verzión alapszik, de a SuSE a 2.6-os rendszermag legutolsó tesztváltozatát is mellékelni fogja, nagyobb beletekintést lehetővé téve a jövő linuxaiba. A magán- és üzleti felhasználók számára egyaránt értékesíteni tervezett operációs rendszer október 24-én jelenik majd meg a nemzetközi piacokon 40 dolláros áron (ez a personal verzióra vonatkozik, mellyel 60 napos terméktámogatás is jár). A Professional változat 90 napos terméktámogatást is magával hordoz, ennek ára 80 dollár lesz. Az AMD 64 bites processzorait támogató Linux 120 dolláros áron kerül majd forgalomba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés