Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jogalap nélkül szed előfizetési díjat a Sztár TV – Az Euronet a PR-TELECOMOT bízta meg

Laptop

Jogalap nélkül szed előfizetési díjat a Sztár TV – Az Euronet a PR-TELECOMOT bízta meg

Több ezer kábeltévé ügyfelet érint az Euronet Rt. és a Sztár TV Kft. kibontakozóban levő vitája.

Zuglóban, a XVI. kerületben, valamint Pest megye több településén az Euronet Rt. tulajdonában álló hálózaton egészen a közelmúltig a Sztár TV nyújtott kábeltévés műsorszolgáltatást. Ez év elején azonban az Euronet felmondta ezt a szerződést, a Sztár TV-nek az Euronettel szemben felgyűlt tartozásai, valamint az egyre nagyobb számban jelentkező előfizetői elégedetlenség miatt, és az Euronet egy másik céget, a PR-TELECOM Rt.-t bízta meg a szolgáltatással.

Az Euronet levélben tudatta a változást az ügyfelekkel, amelyet azonban a Sztár TV Kft. úgy tűnik, nem kíván elfogadni, s továbbra is magát hirdeti műsorszolgáltatóként és jogtalanul az egész éves díjat előre, egy összegben próbálja beszedni. Az Euronet és a PR-TELECOM célja a helyzet mielőbbi tisztázása, és a folyamatos, jó minőségű műsorszolgáltatás az érintett területeken.

Nemes Attila, az Euronet Rt. Igazgatóságának elnöke elmondta: „Az előfizetők megnyugtatására közöljük, hogy bár az Euronet Rt. maga nem foglalkozik kábeltévé-szolgáltatással, az utóbbi időben olyan súlyos problémák merültek fel partnerünknél, a műsorelosztó szolgáltatást végző Sztár TV-nél, amit nem hagyhattuk figyelmen kívül. A Sztár TV több mint fél éve nem fizeti a megállapodott díjat a hálózat használatáért, így több tízmillió forint tartozást halmozott fel a kábeltévé hálózat valamennyi technikai eszközét tulajdonló Euronet Rt.-vel szemben. Lakossági felháborodás is jelezte, hogy súlyos gondok vannak a műsorszolgáltatással is: több előfizető megkereste az Euronet Rt.-t műsorszolgáltatással kapcsolatos panaszokkal, és sokan kifogásolták, hogy december folyamán több alkalommal nem volt elérhető a Spektrum TV adása, s jelenleg sem problémamentes a szolgáltatás.

Kötelességünknek éreztük, hogy a megfelelő lakossági szolgáltatás biztosítása érdekében másik műsorelosztó szolgáltatóval kössünk megállapodást. A több városban megelégedéssel szolgáltató PR-TELECOM Rt.-t kerestük meg a nehéz helyzet megoldására, és erről levélben tájékoztattuk az előfizetőket, s emellett jogi úton keressük a megoldást.

Úgy gondoljuk, hogy a szerződések értelmében jelenleg a Sztár TV jogszerűtlenül használja az Euronet Rt. hálózatát, és értelemszerűen az előfizetői díj beszedésére sem jogosult. Azonban semmiképpen nem szeretnénk, hogy ebből a vitából kifolyólag akárcsak egyetlen lakásban is elsötétüljön a képernyő. Mivel érhető, hogy az előfizetők számára egy vitás helyzet mindig problémát jelent, megnyugtatásul azt tanácsoljuk azoknak az ügyfeleknek, akiket a fenti érvek sem győznek meg, hogy átmenetileg egyik szolgáltató számára se fizessék be a díjat, – és ezt a tanácsot adják a PR-TELECOM ügyfélszolgálati irodáin is -, mivel sajnos nem áll módunkban a Sztár TV részére befizetett díjakat a helyzet rendeződése után figyelembe venni. Természetesen ezek után a késedelmes befizetések után nem fogunk semmilyen késedelmes kamatot felszámítani.

Az Euronet a maga részéről igyekszik mindent megtenni a helyzet normalizálására, s az előfizetők jó minőségű kiszolgálására.”

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés