Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét megdőlt a legnagyobb LCD rekordja

Laptop

Ismét megdőlt a legnagyobb LCD rekordja

Szinte havonta növekszik a világ legnagyobb LCD-je címet kiérdemlő kijelző képátlója. Ezúttal ismét a Samsung ragadta kezébe a vezetést.

A januárban Las Vegasban megrendezett nemzetközi Consumer Electronics Show (CES 2003) kiállítás keretében bemutatott új LCD-vel ismét átvette a legnagyobb folyadékkristályos kijelző elkészítéséért folyó verseny első helyét a távol-keleti gyártó.

A Samsung 54 colos TFT LCD TV készüléke nem egyszerűen a legnagyobb TFT LCD televízió, de a HDTV tartalom legmagasabb színvonalú megjelenítésére is alkalmas. 6,22 millió képponttal rendelkező képernyője 16,7 millió szín megjelenítésére képes 1920×1080 képpontos felbontásban.

A 12 ezredmásodpercnél kisebb reakcióidő kiváló teljesítményt biztosít a mozgóképek megjelenítéséhez. A Samsung jó hírrel szolgál a nagyképernyős televízióért rajongóknak: tervbe van véve hasonló termék magyarországi bevezetése is.

Ismeretes, hogy a korábbi rekorder egy dél-koreai cég, az LG.Philips volt. Ezen gyártó készüléke még ˝csak˝ 2,07 millió pixel megjelenítésére volt képes.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés