Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kétmilliárdot költhetnek az eDemokrácia pályázat nyertes önkormányzatai

Laptop

Kétmilliárdot költhetnek az eDemokrácia pályázat nyertes önkormányzatai

Az eDemokrácia pályázat nyertes 1.495 önkormányzata összesen 2 milliárd forintot fordíthatnak informatikai fejlesztésekre, illetve az Internet-kapcsolat kiépítésére.

Tavaly az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatot írt ki az önkormányzatok számára “eDemokrácia – önkormányzatok a világhálón” címmel, melynek keretében a közigazgatási szervek támogatást pályázhattak meg alapvető informatikai infrastruktúrához szükséges eszközök beszerzéséhez, az Internet-kapcsolat feltételeinek megteremtéséhez, valamint az elektronikus közigazgatási szolgáltatások bevezetéséhez szükséges előkészületekhez, és a közösségi terek Internet-kapcsolatának kiépítéséhez.

A pályázat 1.495 nyertes önkormányzata összesen mintegy 2 milliárd forintot költhet: közel 450 millió forintot számítógépre, 16 millió forintot az elektronikus aláírással kapcsolatos fejlesztésekre, és 1,5 milliárd forint jut az Internet-elérés kiépítésére.

A tervek szerint január közepére készen lesz az a számítógépes katalógus, amelyből választhatnak a szervek, s január végén már Internet-kapcsolattal is rendelkezhetnek azok az önkormányzatok, amelyek hagyományos telefonvonalon keresztül kívánják elérni a Világhálót. Akik nem érték be ennyivel, azok márciusig várnak a szélessávú elérésre.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés