Connect with us

technokrata

A Google alkalmazások újra elérhetők lesznek Honor mobilokon

honor

App

A Google alkalmazások újra elérhetők lesznek Honor mobilokon

A Google alkalmazások újra elérhetők lesznek Honor mobilokon

A Huawei elleni szankcióknak az Honor is áldozatává vált, és az Egyesült Államok illetve a kínai kormány közötti huzavona következtében a leányvállalat mobiljairól is eltűntek a Google szolgáltatásai. Most azonban remek hír érkezett, és már azt is tudni, hogy mely Honor készülékeken üdvözölhetjük újra ezeket.

Miután a Huawei egyre nehezebb helyzetbe került, végül komoly döntést hoztak, és eladták a Honor leányvállalatot, amelynek új tulajdonosa a Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. nevű üzleti konzorcium lett. Ezzel gyakorlatilag megmentették a márkát, amely immáron mentesült a tiltások alól, és üzletelhet az amerikai vállalatokkal, így pedig elérhetőek lettek számukra a Snapdragon chipek, és a Google appok is visszatérnek a mobiljaikra.

Az utóbbit egyébként a Honor németországi Twitter fiókja erősítette meg. Az érkező Honor 50 készülékekben található Snapdragon 778-as chip megerősítése mellett azt is elárulták, hogy ezek a mobilok már a Google szolgáltatásait is tartalmazzák majd. A felületről is elárultak egy fontos dolgot, méghozzá hogy a Magic UI-t kapjuk majd, ráadásul új funkciók is érkeznek a felhasználók legnagyobb örömére.

Remek hír ez, hiszen közel két éve nem láthattunk Honor mobilt a Google szolgáltatásaival, ezt pedig különösen megsínylették az eladásaik, és ehhez jöttek még a hardverelemek beszerzésének problémája is. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy az új tulajok nem vesztegették az időt, és gyorsan helyreállították a megtépázott viszonyt a partnerekkel. A Qualcomm nemrégiben bejelentett Snapdragon 778G chipje például az ő készülékükben debütál majd, és várhatóan több változatban is piacra dobják a Honor 50-et. Mi nagyon szurkolunk nekik, hiszen ha tőlük megszokott árazást hozni tudják, és a Huawei által képviselt színvonalat is tartani tudnák esetleg, akkor bizony remek készülékekre számíthatunk tőlük. Eddig egy kicsit meg is volt kötve a kezük, hiszen a legnagyobb újításokat a Huawei csúcsszériái kapták, ám most végre kiléphetnek a volt anyacég árnyékából, és csak remélni tudjuk, hogy sikerül majd felnőniük a feladathoz.

Forrás: Techlabor

További App

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu