Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem indít eljárást a GVH a Matáv ellen

Laptop

Nem indít eljárást a GVH a Matáv ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem indít eljárást a Matáv Rt. ellen azért, mert július 1-jével megszünteti a Mindenkinek csomagot, illetve a 150 forintos éjszakai kedvezményt.

A Matáv 2002. májusában jelentette be, hogy megszünteti az úgynevezett 150 forintos éjszakai kedvezményt, illetve a Mindenkinek csomagot. A megszorító intézkedés országos és széleskörű felháborodást váltott ki, többen jogi lépésekkel, valamint erkölcsi vádakkal fenyegették a távközlési társaságot, s a politikai oldalról sem az egyetértés tükröződött.

Azonban mégsem indít eljárást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Matáv Rt. ellen a július 1-jével megszűnő kedvezményekkel kapcsolatban. Ezt Szántó Tibor, a GVH Infokommunikációs Irodájának vezetője a pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be.

Azért nem indokolt az eljárás megindítása a kedvezmények megszüntetése miatt várható áremelkedési hatásokkal kapcsolatban, mert a vizsgált szolgáltatások árszabályozás hatálya alá esnek. Így ezen árak alakulása nem a versenyjogot érinti, hanem csupán szabályozási kérdés, amely azonban nem a GVH, hanem az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Hírközlési Felügyelet feladata.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés