Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorsuló low end processzorok

Laptop

Gyorsuló low end processzorok

A közelmúlt állóvizéhez képest az olcsó processzorok piaca háborgó tengerré válhat hamarosan.

Ebben a szegmensben az utóbbi időben nem történt jelentős változás, a két legfőbb rivális elsősorban az órajel növelésére koncentrált olcsó processzoraiknál. A közeljövőben azonban jelentős változások várhatók.

A Duront a buszfrekvencia növelésével próbálja versenyképes állapotban tartani az AMD. Ez a változtatás azonban komoly technológiai problémákba ütközik pillanatnyilag, ennek megfelelően valószínűleg még hónapokig eltarthat, míg a 266 MHz-es Duronok megjelennek. Addigra azonban már a piacon lesznek az Intel megújult Celeronjai is, melyekkel már igencsak nehezen veszik majd fel a versenyt az AMD alsó kategóriás processzorai.

Az új Celeronok bevezetése sem lesz teljesen zökkenőmentes. Ugyanis a 400 MHz-es, Willamette magra épülő low end processzorok gyártása értékes gyártó-kapacitást von el az elsődleges terméktől, a Pentium 4-től. További probléma, hogy a régi Tualatin mag mérete 80 négyzetmilliméter, míg az új mag 210 négyzetmilliméter területen terjeszkedik. Ez a közel két és félszeres méretnövekedés a gyártási költség jelentős emelkedésével jár. Ennek következtében természetesen a vételár jóval közelebb lesz a P4 processzorok árához, mint a korábbi Celeron típusok ára, hacsak az Intel nem árulja majd új Celeronjait veszteséggel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés