Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszűnnek a Linuxok?

Laptop

Megszűnnek a Linuxok?

Tavaly júliusban indult egy kezdeményezés, amely elérheti, hogy eltűnjenek a különböző Linuxok.

A Free Standars Group elkészítette a Linux Standard Base 1.1 verzióját, mely a sokfelé szétvált Linuxon újraegységesítését, de legalábbis egymáshoz való közelítését tűzte ki maga elé céljaként.

Ez a szabvány könnyebbé teheti majd a szoftvercégek számára programjaiknak Linux alá való fejlesztését, mert így nem kell a disztribúciók minden különbségét figyelembe venni. Sok neves cég csatlakozott a kezdeményezéshez: a HP, az IBM, a Dell, a Compaq, a SuSE, a Red Hat, a Caldera, a Turbolinux és a Ximian is.

Mindazonáltal nem lesz Egy Linux, megmaradnak a különböző változatok, amelyek valamelyest különbözni fognak egymástól, de ha eredményes lesz a terv, akkor ezek az eltérések idővel csökkenni fognak.

Mindez nem kevés időt igényel, mert annak ellenére, hogy például a Red Hat alapverziója ugyan az LSB figyelembevételével kerül majd piacra ez évben, a csúcskategóriás Advanced Server szintén hamarosan debütáló verziója még a régi tervek szerint készül majd és csak jövőre várható a módosítás. A Red Hatnek amúgy nincs oka túl nagy aggodalomra, mivel egyik legnagyobb Linux disztributorként nagyon valószínű, hogy a többiek nagyban idomulnak majd hozzá.

Maga az LSB 1.0-ás bétaverziója már július óta tesztelés alatt áll.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés