Connect with us

Hirdetés

technokrata

M-Systems: újabb flash disk

Laptop

M-Systems: újabb flash disk

Az M-Systems bejelentette a DiskOnChip DIMM Plus flash disket, mely a cég DiskOnChip családjának legújabb, nem kis kapacitású tagja.

Az új családtag maximum 128 MByte-os kapacitást, adatvédelmet és biztonsági engedélyező funkciót kínál, 4 mm-nél is vékonyabb kivitelezéssel.

Csakúgy, mint a 2000. júniusában bemutatott DiskOnChip DIMM2000, az új modell is 144 tűs SODIMM (Small Outline Dual In-line Memory Module) tokozást használ. A DIMM2000-től eltérően a DIMM Plus már tartalmazza az adatvédelmi és a biztonsági engedélyező funkciót, melyet az M-Systems a Millennium Plus-nál is alkalmazott (2001. május).

A DiskOnChip DIMM Plus 0,16 mikronos technológiával készül. Az új modell rendelkezik egy 16 bites belső és egy 16 bites külső csatolófelülettel, folyamatos olvasási sebessége 3 MByte másodpercenként, írásnál ez az érték 1,5 MByte. A rendszerbetöltési képesség újdonságnak számít és egy igen hasznos funkció. A DIMM Plus rendelkezik egy beépített 1 kByte-os programozható betöltő blokkal (boot block) is, mellyel a hagyományos boot ROM-okat válthatjuk fel. Ezzel a funkcióval a DiskOnChip DIMM Plus képes arra, hogy előkészítse a számítástechnikai környezet működését, vagy akár lehetőséget ad arra is, hogy róla operációs rendszer induljon.

A DiskOnChip DIMM Plus a következő kapacitásokkal kerül forgalomba: 32, 64, 96 és 128 MByte. Tervezői minta már elérhető a termékből, de a tömegtermelés beindulását csak február hó közepére datálták.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés