Connect with us

technokrata

Megjelent a MyIE2 még újabb, javított verziója – sok Internet Explorer egyetlen ablakban

Laptop

Megjelent a MyIE2 még újabb, javított verziója – sok Internet Explorer egyetlen ablakban

Az Internet Explorer ablakok között fülekkel való gyors átkapcsolhatóságot biztosító MyIE2 főleg a ˝hardcore˝ internetezők számára hasznos. A nemrég megjelent új verzió egy hibája miatt most még újabbat adtak ki a fejlesztők.

Aki egyszerre sok Internet Explorer ablakot tart nyitva a böngészéshez, az jól tudja, hogy egy bizonyos mennyiség után átláthatatlanná válik, hogy melyik ablakban mi van megnyitva, továbbá kockáztatja, hogy egy ablak lefagyása az összeset magával rántja.

Alapvetően e két problémára nyújt megoldást a MyIE2, de jó néhány további – itt és most nem bemutatott – hasznos funkcióval is rendelkezik, ezért mindenképpen érdemes kipróbálni.

Ami az említett sok Internet Explorer ablakot illeti, ezeket a MyIE Mozilla/Netscape stílusban, fülekkel átkapcsolhatóan jeleníti meg. Az ablakokban az Internet Explorer motorját használja.

Az éppen megnyitott füleket elmenthetjük, és később változatlan elrendezésben tölthetjük vissza. Természetesen előfordul, hogy valamelyik ablak lefagyása miatt leáll a MyIE2, azonban ilyenkor az újraindítás után automatikusan a bezáródás utáni állapotot ajánlja fel (ez egyébként beállítható úgy is, hogy ne csak lefagyás után, hanem rendes leéllítás után is így történjen).

A teljesség igénye nélkül jegyezzük meg, hogy a MyIE2 számos kényelmi funkciót (például kereső-asszisztenst vagy AD- és pop-up-killert), illetve plug-ineket és skineket, továbbá rengeteg beállítási (testreszabási) lehetőséget biztosít felhasználójának.

A korábban megjelent új, 0.8.2050-es verzió bár elődjeihez képest számos hibajavítást és tökéletesítést, többek között a sok megnyitott Internet Explorer ablak erőforrás-igényének kiegyensúlyozását is tartalmazta, bevitelkor nem jól kezelt bizonyos nem latin, például a magyar ´ő´ vagy ´ű´ karaktereket, ezért immár a 0.8.2070-es új, javított verzió hozzáférhető.. A MyIE2-höz Mácsi Gergely jóvoltából magyar language pack is hozzáférhető.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle