Connect with us

Hirdetés

technokrata

Máris feltörték a Microsoft Office 11-et – ˝végképp eltörölt˝ termékaktiválás

Laptop

Máris feltörték a Microsoft Office 11-et – ˝végképp eltörölt˝ termékaktiválás

Ügyes kező programozók sikeresen hatástalanították a jelenleg beta állapotban leledző Microsoft Office 11 termékaktiválási modulját.

Úgy tűnik, a Microsoft Office 11 sem kerülte el a sorsát – ügyes kező programozók sikeresen hatástalanították a jelenleg beta állapotban leledző irodai programcsomag WPA (Windows Product Activation – Windows termékaktiválás) modulját.

Az eljárás működőképességét több internetes forrás is megerősítette. A módszer lényege eltér az eddigi ˝gyakorlattól˝, ugyanis a korább WPA-˝törések˝ kivétel nélkül az aktiválás szükségessége előtti türelmi idő mérésének reseteléséből álltak – vagyis nem is minősültek igazi törésnek. Az Office 11 WPA hatástalanítása azonban valódi patch formájában valósul meg, azaz itt már tényleges változtatás történik a programkódban, az Mso.dll file megváltoztatása által.

Az említett programozók ˝munkája˝ voltaképpen (fekete) sikernek nevezhető, ugyanis lassan másfél éves ˝kihívást˝ oldottak meg. Mindazonáltal szükséges hozzátenni, hogy az alany egy jelenleg beta állapotú termék, így jó eséllyel várható, hogy a Microsoft a végleges termék WPA funkcióját tökéletesíti vagy éppen teljesen átírja, mire az Office 11 kereskedelmi forgalomba kerül. S bár gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a védelemnek valamilyen kijátszási lehetősége előbb-utóbb ˝adódni˝ fog, mégis a szélesebb felhasználói körök számára a megvásárlás lesz az egyetlen normálisan járható út.

***

Szerkesztőségünk mereven elhatárolja magát bármiféle, a hatályos törvényekbe vagy jogszabályokba ütköző tevékenységtől – ennek értelmében az ilyen és ehhez hasonló tudósítások mindössze az eseményekről való hiteles tájékoztatást, és nem a tudósított tevékenységre való (figyelem)felhívást szolgálják!



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés