Connect with us

technokrata

Itt a Nokia E55 és E75

Kütyük

Itt a Nokia E55 és E75

Első a termelékenység: új Eseries készülékek hatékonyságra optimalizálva.

A Nokia bemutatta Eseries sorozatának két új tagját, a Nokia E75 és a Nokia E55 készülékeket, melyek elsőként kapták meg a vállalat új, e-mail felhasználói felületét. Mindkét készülék gyárilag rendelkezik a Nokia Üzenetküldéssel (Nokia Messaging), mely egy vállalat céges e-mail klienseihez hozzáadva, a leghatékonyabb megoldást kínálja az embereknek útközben a világ fogyasztói és vállalati e-mailjeinek elérésére.

Napjaink gazdasági környezetében, a technológia költségeit és hasznosságát sokkal tüzetesebben vizsgálják, és az e-mail egy elengedhetetlen eszköz a hatékonyság és termelékenység növelésére. ˝A hatékonyság azt jelenti, hogy kevesebb erőfeszítéssel többet érünk el, és arra koncentrálunk, ami valóban lényeges – mondta el Kai Oistamo, a Nokia executive alelnöke. ˝Direkt hozzáféréssel a Microsoft Exchange-hez és az IBM Lotus Noteshoz, a vállalatok működési költségeik akár egy harmadát is megspórolhatják, mivel nincs szükség köztes szoftverre vagy további szerverekre˝.

A legújabb Eseries készülékekkel nincs szükség arra, hogy bekapcsoljunk egy PC-t ahhoz, hogy teljes számítógépes e-mail élményben legyen részünk. A továbbfejlesztett e-mailes felhasználói felület támogatja a mappákat és a HTML üzeneteket, a felnagyítható nézeteket, a csoportosítási funkciót dátum, feladó és méret szerint, valamint a leggyakrabban használt e-mail funkciókat – és mindezek csak egy kattintásnyira vannak. Az e-mail mellett a készülékek továbbfejlesztett naptárfunkcióval rendelkeznek, valamint lehetőséget adnak a névjegyek és a feladatok kezelésére. ˝A Nokia E75 esetében sok ihletet merítettünk a Nokia 9300-ból, mely az első mini kommunikátorunk volt˝ – tette hozzá Oistamo. ˝A Nokia 9300 tulajdonosai imádták a teljes billentyűzet által biztosított üzenetkezelési funkciót, de a hagyományos telefonbillentyűzetet is sokat használták. A Nokia E75 készüléknél megtartottuk ezeket a nélkülözhetetlen alkotóelemeket, miközben jelenősen fejlesztettük az összes funkciót, és olyan kompakttá tettük, amennyire az lehetséges˝.

˝Amikor tavaly bemutattuk az E71-et, valóban új mércét állítottunk fel abban, hogy mennyire kompakt tud lenni egy teljes QWERTY billentyűzettel rendelkező készülék˝ – folytatta Oistamo. ˝Tovább haladtunk a gondolat mentén, és a világ legkompaktabb üzenetkezelő készülékével, a Nokia E55-tel tértünk vissza˝. A kompakt QWERTY billentyűzet előnyeivel, valamint a leggyakrabban használt programok egy kattintással történő elérésével az e-mailek olvasása, kezelése és megválaszolása gyors és hatékony. Említésre méltó továbbá, hogy a Nokia E55 maximum 28 nap készenléti időt kínál.

˝A Nokia E55-tel az e-mailezést olyan hatékonnyá és zsebre tehetővé tettük, amennyire csak lehetséges˝ – tette hozzá Oistamo. ˝A tesztelés során a Nokia E55 kompakt QWERTY billentyűzetének használata könnyen megtanulhatónak és gyorsabbnak bizonyult, mint a hagyományos telefonbillentyűzeteké˝.

A Nokia üzenetkezelési szolgáltatásán felül, a részletes navigáció érdekében mindkét készüléken teljes Nokia Térképek és A-GPS található, 3 hónapos telepített licenccel, valamint telepített N-Gage a nagyszerű játékélményéhez. A Nokia E75-ön is megtalálható Ovi Files segítségével pedig, a személyi számítógépen tárolt fontos fájlok távolról is kezelhetők és megoszthatók – még akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva.

Az új készülékek az Eseries eddigi legjobb éve után érkeznek, hiszen 2008-ban a Nokia több mint 10 millió készüléket szállított le. ˝Most, hogy a vállalatok konszolidálni igyekeznek költségeiket és kintlévőségeiket, a számos e-mail-képes Nokia készülékkel, valamint az e-maileket közvetlen elérő modellel a Nokia várhatóan folytatja ezt a teljesítményt 2009-ben˝ – fejezte be Oistamo.

A Nokia E75 szállítása márciusban kezdődik megközelítőleg 375 eurós nettó kiskereskedelmi áron, a Nokia E55 készüléké pedig 2009 második negyedévében, várhatóan 265 eurós nettó kiskereskedelmi áron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek